TSK personeline 'değirmenin suyu' sorulacak

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde personelin bankadaki parası ve yaşam tarzı mercek altına alındı. TSK içinde bundan böyle iki evi, iki arabası olan personele, ?nereden buldun' diye sorulacak. Orgeneral Özkök, soruşturmaları yürüten savcılarla bizzat görüşüyor.

TSK'da yolsuzlukla etkin mücadele sürüyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün onayıyla başlatılan TSK içindeki yolsuzluk soruşturmalarında fazladan alınan bir kalemin dahi hesabının sorulmaya başlanacağı öğrenildi. Türkiye'nin içerde ve sınırları ötesinde terörist örgüt tehdidinin azalması, bölgede yaşanan huzur ortamının ardından savunma bütçesinin gereksiz yerlere harcanmaması ve alınacak bir kalemin dahi hesabının tutulması gerektiği tüm askeri kuruluşlara iletildi. Nereden buldun sorgusu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ün, ?Kalemliğin içi kalem dolu. Ama yine kalem alınıyor. Bütçe imkan tanıdığı için harcamada sınır tanınmıyor. Bunun önüne geçilmeli.

Haksız ve usulsüz mal edindiği şüphesi duyulan herkesi soruşturun' talimatını verdiği öğrenildi. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin mal beyanları mercek altına alındı. İki evi ve iki arabası olan personelin büyük bir bölümüne ?Nereden buldun?' sorusu yöneltildi. Mal varlığını hangi kaynaklardan edindiğini ispatlayamayan askeri personel hakkında hem idari hem de adli soruşturma açılmaya başlandı.

Savcılarla bizzat görüşüyor

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'ne haksız ve usulsüz mal varlığı edindiği iddiasıyla dosyası gönderilen askeri personele ilişkin soruşturmalar devam ediyor. TSK personelinin tüm banka hareketleri ve yaşam tarzı mercek altına alınıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ün, üst düzey TSK personeli hakkındaki iddialara ilişkin olarak Genelkurmay Mahkemesi askeri savcılarıyla bizzat görüştüğü ve ellerindeki bilge ve belgeleri derinlemesine inceledikten sonra soruşturma izni verdiği öğrenildi.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber