MEB'den ERDEP Projesi

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, 2005 eğitim yılında ergenlik çağına girmiş kız öğrenciler ile annelerinin eğitilmesine yönelik hazırladığı projeyi hayata geçirecek.

Proje ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın'da eğitim ve öğretim alanında başarıyı artırmak için bir takım çalışmalar yaptıklarını belirtti. Anne Baba ve Çocuk Eğitimi Projesi gibi Ergenlik Dönemi Değişimi Eğitimi (ERDEP) Projesi'nin de bu yıl uygulamaya konulacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Yeşilyurt, "Kız çocuklarımızın bir çoğu eğitim ve öğrenim gördüğü yıllarda ergenlik ile tanışıyor ve bu dönemleri yaşıyor. Biz eğitim kalitesini artırmak için bir takım uygulamalar yapıyoruz. Ama en önemli çalışmamız ergenlik dönemindeki değişimdir. Çocuklarımız bu dönemde değişim gösteriyorlar. Fiziki değişimin yanında manevi olarak da değişim yaşıyorlar.

Özellikle bayan öğretmenlerimizin, çocuklarımızın bu sorunları ile karşılaşıyorlar. Biz bir bütün olarak, yani aile içinde bu sorunu aşmak istiyoruz.

Öncelikle ergenlik dönemine gelmiş kız öğrencilerimizin anneleri tarafından bu döneme hazırlanması gerekir. Yani bir nevi yaygın eğitimde verilen okul öncesi hazırlık dediğimiz görevler gibi olmalıdır.

ERDEP ile kız öğrencilerimiz ve annelerini bir çatı altında toplayıp, psikolog veya öğretmen veya da doktor ile görüşmelerini sağlayacağız ve eğitimde bu dönemin yaşattığı sorunları çözmeye çalışacağız" dedi.

Yeşilyurt, eğitimde kalitenin artırılması için öğrencilerin yetiştirme ve imtihanlara hazırlanma kurslarının açıldığını da belirtti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber