Kaçak yapılan devlet binası, 'devlete' şikayet edildi

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 15 yıl süreyle İskenderun Yelken Kulübü Derneği'ne kiralanan Yelken Kulübü Tesisleri'nde, kaçak devam ettiği iddia edilen inşaatla ilgili kaymakamlığa suç duyurusunda bulunuldu. Mimar ve Mühendisler Odası İskenderun eski Temsilcisi Ercüment Kimyon, İskenderun Kaymakamlığı'na verdiği "suç duyurusu" başlıklı yazıda, inşaatın ruhsatsız bir şekilde ve 3194 sayılı İmar Kanunu ile 3621 sayılı Kıyı Kanunu'nu ihlal ederek devam ettiğini belirtti. Kimyon, yazıda şu ifadelere yer verdi:

"İnşaatı tanıtıcı tabelanın olmaması, kaçak olarak yapıldığının en büyük kanıtıdır. İnşaatın, yetkili makamlardan alınmış herhangi bir inşaat yapmaya izin verecek belge ve bugüne kadar düzenlenmiş inşaat ruhsatı mevcut değildir. Kentin merkezinde gecekondu yapılması göz ardı edilmektedir."

Sahilde dolgu alanı üzerine kurulan Yelken Kulübü Tesisleri'ndeki inşaatta mevcut yapı dışında yapılan çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen yapının Kıyı Kanunu ve İmar Kanunu kapsamında yapılmasının mümkün olamayacağını ifade eden Kimyon, "İnşaatla ilgili herhangi bir idari ve cezai işlem yapılmamıştır.

İnşaat yapımı hızla sürmektedir. Bu konuda belediye yetkilileri olaya göz yummaktadır. Konu basının gündeminde olmasına karşın, inşaat faaliyetleri gece ve gündüz devam etmektedir. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun uygulanması ve inşaatın durdurulması zorunludur. 3621 sayılı Kıyı Kanunu'nda kıyıda yapılacak inşaatlarla ilgili hükümler dışında yapı yapılamayacağı açıkça ifade edilmektedir. Bu yapıların yapılabilmesi için de mevcut imar planlarında bu alanların gösterilmiş olması ve planlara işlenmesi zorunludur" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber