Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız: Hükümet sabit gelirlilere musluğu kapattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2009 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin açtığı paketlerle işvereni sevindirdiğini, sabit gelirlilere musluğu kapatarak bedel ödettiğini savundu.

Akyıldız, İçkale Otel'de il temsilcileri toplantısında yaptığı konuşmada, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden Türkiye'nin ciddi oranda etkilendiğini rakamlarla anlattı.

Hükümetin krizi bahane ederek işçileri, memurları ve emeklileri ezdiğini kaydeden Bircan Akyıldız, işveren için hazırlanan ekonomik paketlerin maliyetinin 54 milyar TL'yi bulduğuna işaret ederek, memur toplu görüşmeleri öncesinde birden Maliye Bakanlığı yetkililerinin ekonomik tasarruf paketi hazırlama gayreti içine girmesinin, hükümetin dar gelirliye bakışını ortaya koyduğunu vurguladı.

Akyıldız, özellikle ekonomik krizin vatandaşlar üzerindeki etkisinin azaltılması ve maliyetlerinin düşürülmesi için akaryakıt fiyatlarında indirim yapılması beklendiği bir dönemde artırıldığını kaydetti.

Ekonomik krize karşı alınan tedbirlerin tüketicileri kapsamadığının görüldüğünü belirten Akyıldız, "Yalnızca bir kesimi desteklemek, krizden çıkmak için yeterli değildir." dedi.

Kamu-Sen olan 8 yıldır hükümetle toplu görüşme yaptıklarını hatırlatan Akyıldız, görüşmelerde son ana kadar kamu çalışanlarının sorunun çözümü için masada kaldıklarını, bazen de mutabakat metni imzaladıklarını ifade etti.

8 yıldır gösterdikleri iyi niyet, uyum ve uzlaşma arzusunun siyasi irade tarafından algılanmadığını, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını vurgulayan Akyıldız, hükümet tarafından yandaş memur sendikası oluşturulmak istendiğini, üyelerine baskılar yapıldığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber