'Ergenekon 3' için karar günü

Haber Giriş : 05 Ağustos 2009 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 Ocak-14 Nisan 2009 tarihleri arasındaki gözaltılar, 37'si tutuklu 52 şüpheli ve 1454 sayfalık iddianame; 3. Ergenekon davasının açılıp açılmayacağı bugün belli olacak.

Ergenekon soruşturması kapsamında üçüncü davanın açılıp açılmayacağı bugün belli olacak.

1454 sayfalık iddianame 10 ocak-17 nisan 2009 tarihlerindeki gözaltı ve tutuklamaları kapsıyor. İddianamede 37'si tutuklu 52 şüpheli isim bulunuyor.

Giriş bölümünde daha önce açılan davaların özetlerine yer verilen iddianamenin sonraki bölümlerinde, şüphelilerin planladığı, gerçekleştirdiği eylemler, suikast planları ve el konulan silahları anlatılıyor.

Soruşturmanın 10, 11 ve 12'nci operasyonlarında gözaltına alınan yazar Yalçın Küçük, MGK Eski Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, Özel Harekat Eski Daire Başkan Vekili ve Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin, Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, üniversite rektörleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Fatih Hilmioğlu, Ferit Bernay, Mustafa Yurtkuran ve Osman Metin Öztürk'ün üçüncü iddianamede ?şüpheli' olarak yer alması bekleniyor.

Yargıtay Eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun iddianamede yer alıp almadığı ise iddianamenin açıklanmasıyla netlik kazanacak.

NTV
Birinci "Ergenekon" davası, 24 Ağustos'a ertelendi

- Birinci "Ergenekon" davası, 24 Ağustos 2009'a ertelendi.

Davanın bugünkü duruşmasında, taleplerin değerlendirilmdesi için duruşmaya yaklaşık 3 saat ara verildi. Ara sırasında tutklu sanık Zekeriya Öztürk, Ergenekon sanıklarından Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin, Hikmet Çiçek ve kendisinin kaldığı 4 nolu koğuşta 8 gündür elektriklerin kesik olduğunu söyledi. Koğuş kapılarının 'manuel olarak' dışardan kilitlendiğini ancak koridor kapılarının elektirk kesintisi nedeniyle kilitlenemediğini, buzdolabı ile ilgili ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi.

Saat 01.05 sıralarında mahkeme heyeti yerini alarak, birleştirme konusunda mahkemenin muvafakat vermesi istenen 3 dava dosyasının, mütalaasını bildirmesi için Cumhuriyet Savcısı'na verilmesinin karara bağlandığını açıkladı. Sanıklar ile avukatlarının tahliye taleplerini bu aşamada reddeden mahkeme heyeti, duruşma salonunun fiziki şartları ile ilgili yapılan yazışmalar, birleşen Danıştay davası sanıklarının savunmalarının tespiti ve birleştirme talebi ile mahkemeye gönderilen iddianamelerin kapsamları ve yapılacak usuli işlemler dikkate alınarak davanın 24 Ağustos 2009 tarihine ertelendiğini açıkladı. (CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber