Başbakan: 'Depolitize bir gençlik istemiyoruz'

Haber Giriş : 09 Ocak 2005 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde yaşanan öğrenci olaylarına tepki göstererek, "Üniversitelerimizde silahla dolaşarak hakimiyet kurmaya çalışanlar düşüncelerine güvenmeyenlerdir, inançlarına güvenmeyenlerdir" dedi.

İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan, Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen "AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları I. Olağan Kongresi"ne katıldı. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Devlet Bakanı Güldal Akşit'in de katıldığı kongrede salona giren Başbakan Erdoğan, partililer tarafından uzun uzun alkışlandı.

Konuşma yapan Erdoğan, "Türk insanı öz güvenini kazanarak, umutla yarınlara bakar hale gelmiştir" dedi. Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin iktidara geldiğinden bu yana yapılan çalışmalarla Türkiye'nin büyük ilerleme kaydettiğini ifade ederek, "Bugün milletimizin karşısına başı dik, alnı ak bir siyasi kadroyla çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimizde nasıl bir Türkiye'yi devraldık, şimdi nasıl bir Türkiye var. Türkiye'nin yakalamış olduğu bu performans, aydınlık yarınların müjdesi olarak hepinizin gözleri önünde duruyor. Türkiye, yüzde 33 enflasyondan bugün nereye geldi. 'Tek haneli rakama ineceğiz' dedik, indik. Biz enflasyon canavarını bu şekilde dizginlerken Türkiye, OECD ülkeleri arasında bir numara oldu. Göreve geldiğimizde yüzde 69 olan iç borçlanmadaki faiz, şu anda yüzde 20'ye düştü. Aradaki yüze 49'luk faiz, vatandaşın cebinden çıkıyordu" diye konuştu.

Yolsuzluk konusuna da değinen Erdoğan, "Yolsuzluk farklı şekilde gündeme oturdu. Yolsuzlukla mücadelede attığımız adımlar büyüyerek devam ediyor. Biz ne söz verdiysek, bu sözü yerine getirdik, getiriyoruz ve getireceğiz. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyecek ve yedirmeyeceğiz. Türkiye, artık geleceğine umutla bakıyor. Bu umudun kaynağında gençler var" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan gençlere seslenerek, "Geleceğe kendinizi iyi hazırlayın. Depolitize bir gençlik istemiyoruz. Tam aksine siyasetin inceliklerini yakalamış bir gençlik istiyoruz. Yaşamla iç içe bir gençlik istiyoruz. Hayatı anlayan, hayatı paylaşan bir gençlik istiyoruz. Durmak yok, koşacaksınız, risk alarak koşacaksınız. Bayramlığınla kefenini bir arada taşıyanlar siyaset yapabilir. Bu yola böyle çıkacaksınız. Fildişi kulelerde yatarak, 'bu ülkenin geleceğine altyapı oluşturacağız' derseniz olmaz. Bunları çok gördük. Bir şey yapamadıkları gibi, çok şey alıp götürdüler bu ülkeden. Onları millet affetmedi, 3 Kasım'da da bir daha geri dönmemek üzere sandığa gömdü" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "AK Parti gençliği, üniversitelerde kamaların üzerinde veya döner bıçaklarının ucunda düşünceyi egemen kılmaya gayret eden bir gençlik olamaz. AK Parti gençliği, tüccarın, esnafın dükkanının camını, çerçevesini indiremez. AK Parti gençliği okuyan, düşünen ve üreten, özgürlüğü düşüncesinde bulan bir gençliktir. İnancına güvenen, inanç hürriyetinden korkmaz, düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz. Üniversitelerimizde silahla dolaşarak hakimiyet kurmaya çalışanlar düşüncelerine güvenmeyenlerdir, inançlarına güvenmeyenlerdir. Bu güvenç onlarda olmuş olsaydı, karşıdaki gencin düşüncesine fikrine inancına saygıları olmuş olsaydı bu yollara başvurmazlardı."

Erdoğan, Türk milletinin, sahip olduğu değerlerin kıymetini bilmesi gerektiğini söyledi. Bu uğurda herkesin elinden geleni yapması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Muhafazakarız çünkü Müslüman Türk'ün aile yapısını korumakta kararlıyız. Bu aile yapımız bizi güçlü kılacaktır, bizi yarınların AB sürecinde çok daha farklı konuma getirecektir. Bizi biz yapan değerler, dünyanın içine sürüklendiği savaş karşısında insanlığa çıkış yolu sunacak bir nitelik arz etmektedir. Türk insanının, Türk gencinin bu topraklarda yaşamakta olan her bireyimizin hem kendi geleceğimiz için, hem dünya için çok değerli bir yol haritasına sahip olduğunu düşünüyorum. Yeter ki biz sahip olduklarımızın kıymetini bilelim. Yeter ki biz bu ülkenin geleceğine, bu milletin yarınlarına inanalım. Bu uğurda elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içinde olalım" dedi.
iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber