Ak Parti ile CHP arasında deniz feneri gerginliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2009 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti'den CHP'li Kılıç'ın İddialarına Yanıt

- AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP'nin bazı sözcülerinin "iftirayı adet edindiğini" ifade ederek, "Çamur at izi kalsın anlayışı, ancak çamur atanları kirletir ve onları çamura dönüştürür" dedi.

Bozdağ, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç'ın, Deniz Feneri e.V soruşturmasına ilişkin iddialarına yanıt verdi. Kılıç'ın iddialarına, "Bu açık bir iftiradır. Kimi CHP sözcüleri iftirayı adet edindi" diyen Bozdağ, "iftirayı tekrar etmenin onu gerçek konumuna yükseltmeyeceğini" savundu.

Almanya'da yapılan ve sonuçlanmış olan Deniz Feneri e.V dava sürecinde; soruşturmayı yürüten savcı, yargılamayı yapan hakimin "dava ve soruşturmanın; AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgisi ve irtibatı olmadığını" açıkça ifade ettiklerini kaydeden Bozdağ, "Sonuçlanan mahkeme kararında da bu iddiaların tartışmasız bir iftira olduğu açıkça ortaya çıktığı halde, sürekli temcit pilavı gibi aynı iftirayı dolandırıp dolandırıp gerçek gibi sunmak; siyasi ahlakla bağdaşır bir şey değildir" diye konuştu.

İftiraların; iftirayı yöntem olarak benimsemiş hiçbir siyasetçiyi bugüne kadar yükseltmediğini, bundan sonra da yükseltmesinin mümkün olmadığını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"CHP, her seçim döneminde benzer iftiraları defalarca dile getirmiş olmasına rağmen, milletimiz onlara en büyük cevabı seçimlerle vermiştir. İftira edenleri muhalefete mahkum ederek, temiz ve ak siyaseti uygulayanları da iktidara taşıyarak zaten kararını vermiştir."


Kılıç, "Deniz Feneri'de Baş Şüpheli Erdoğan"

- CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç, Deniz Feneri e.V soruşturmasına ilişkin çeşitli iddialarda bulundu.

Kılıç, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Frankfurt Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "bir hazırlık dosyası" bulunduğunu öne sürerek, burada yer aldığını ifade ettiği bazı iddiaları aktardı.

"Soruşturmayı yürüten Frankfurt Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Deniz Feneri dosyasında sanık ve şüpheliler sıralanırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adı da bu kişiler arasında yer aldı" iddiasında bulunan Kılıç, burada "Erdoğan'ın kişisel geçmişine ilişkin bilgiler olduğunu" öne sürdü.

Kılıç, "yanıtlanmasını istediği soruları" şöyle sıraladı:

"Sayın Başbakanın bu dosyadan haberi var mıdır? Haberi varsa, bu konuda Alman yetkililerden bilgi almış mıdır? Haberi yoksa, bu açıklamamızdan sonra herhangi bir girişimde bulunmayı düşünür mü? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının Almanya'da yüzyılın soygunu olarak kabul edilen yolsuzluk dosyasında adının geçmesi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını derinden üzmektedir. Hükümet bu konuda herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, "Türk yargısının Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayla ilgili elindeki belgeleri isteyip istemediği" sorusuna, "kendisine henüz bir talep iletilmediğini, belgelerin istenmesi halinde verebileceğini" söyledi.

Ali Kılıç, bir gazetecinin, "dosyada Başbakan Erdoğan'a yönelik suçlamanın ne olduğunu" sorması üzerine, "Dosya hazırlık dosyası. Kimseyi itham etmiyoruz. Yüzyılın yolsuzluk davasında neden Ali Kılıç'ın adı yok da Başbakan'ın adı var? Bizim vurgulamak istediğimiz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın adının bu dosyada yer alması. Neden yer alıyor? Bunu öğrenmek istiyoruz" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber