Toptan kadrolaşma iddialarını yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2009 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köksal Toptan, yaptığı yazılı açıklamada, 'Mecliste kadrolaşma' iddialarının ''tümüyle asılsız'' olduğunu kaydetti. Dönemin açıktan sadece 36 kişi atandı dedi.

Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, görev yaptığı dönemde açıktan atama ile 36 kişinin işe alındığını bildirdi.

Köksal Toptan, yaptığı yazılı açıklamada, ''Mecliste kadrolaşma'' iddialarının ''tümüyle asılsız'' olduğunu kaydetti.

Özel Kalem Müdürü İnci Soytok'un o zamanki yönetmelik hükümlerine göre atandığını, oğlunun da TBMM'de işe alınmasına ilişkin ''böyle bir şeyin söz konusu olmadığını'' belirten Toptan, açıklamasında şunları kaydetti:

''Oğlum hiçbir zaman kamu kurumunda çalışmamıştır ve çalışmamaktadır. Ağabeyim yoktur. İki erkek kardeşimin çocuklarından hiçbiri TBMM'de işe alınmamıştır. 800 kişiyi açıktan atama... Böyle bir şey söz konusu değildir. Dönemimde açıktan atama ile 36 kişi işe alınmıştır. Bunlardan 28'i KPSS sonuçları ve mülakat yöntemiyle uzman yardımcısı olarak atanmıştır.

Öte yandan emekli olan personelimizin yerine Divan Kararı ile 4/C statüsünde işe alınanlar dışında TBMM idari birimlerin ihtiyaç ve taleplerini karşılamak üzere merkez teşkilatında 135 (bunların büyük çoğunluğu aşçı, garson ve hizmetlidir) Milli Saraylarda 105 (bunların büyük bir bölümü Yıldız Porselen Fabrikaları ve diğer hizmetlerde çalıştırılmak üzere) kişi geçici statüde işe alınmıştır.

Şu anda TBMM'de kullanılabilecek 365 boş kadro (bunların 109'u tutulu, 174'ü serbest, 82'si 4/C statüsündedir) bulunmaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber