Milli Eğitim şube müdürü dolandırıcılıktan tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2009 11:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Nevşehir'de engelli çocuklar üzerinden devletten yaklaşık 3 milyon TL haksız kazanç sağlayarak nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik yapıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 zanlıdan, şimdiye kadar 12 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de biri engellilere yönelik rehabilitasyon merkezi, diğeri de özel eğitim okulu olmak üzere iki ayrı kurumda engelliler üzerinden devletten yaklaşık 3 milyon TL haksız kazanç sağlayarak nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle Nevşehir'in yanı sıra Ankara, Kayseri, Kırıkkale ve Muğla'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla 42 zanlı gözaltına alınmıştı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde ilk etapta sorgulamaları tamamlanan 15 kişiden S.S., H.S., M.Ö. ve F.G., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Sorgusu tamamlanan diğer 27 zanlı, dün Nevşehir Adliyesi'ne getirildi. Gün boyu süren mahkeme sonrasında zanlılardan M.E., S.E., A.D., S.K., Z.Ş., M.Y., N.G. ve G.Ü. tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Tutuklananlar arasında Milli Eğitim şube müdürünün de olduğu öğrenildi. Geri kalan 19 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber