19 Ağustos 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2009 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Didim Yat Limanı'nın açılış törenine katılacak.

2- Ürdün Dışişleri Bakanı Judeh, Ankara'da temaslarda bulunacak.

- Konuk Bakan Nasser Judeh, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek, ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ürdün Dışişleri Bakanı Judeh ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'da Vakıflar Bölge Müdürlüğünü ziyaret edecek.

5- Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Çorum'da açılış, ziyaret ve incelemelerde bulunacak, okullara malzeme dağıtım törenine katılacak.

6- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da 3. Alevi Çalıştayı'na katılacak.

7- Toplu görüşmelerin ikinci turu, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.

8- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde Rusya ile yaşanan sıkıntıların aşılmasına dönük çalışmalar konusunda gelinen son duruma ilişkin Ankara'da basın toplantısı yapacak.

9- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı ve üyeleri ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim Kurulu Üyelerini AB Genel Sekreterliğinde kabul edecek.

10- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

11- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, yurt dışındaki Türk çocuklarının eğitimlerine yönelik "Uzaktaki Yakınlarımız Projesi" paylaşım programı ve paneline katılacak.

12- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Telekomla, sağlık hizmetlerinde teknolojik altyapıyı geliştirmeye yönelik bir dizi hizmeti kapsayan ortak projeye ilişkin protokolün Ankara'daki imza törenine katılacak.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Antalya'da, TEİAŞ'ın yaptırdığı gaz izoleli trafo merkezi ve AKSA Enerji tarafından yaptırılan Ali Metin Kazancı Doğal Gaz Enerji Santrali'nin 2. ünitesinin açılışlarını yapacak.

14- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ulusal Süt Konseyi tarafından, konseyin vizyonunu oluşturmak, eylem planlarını belirlemek üzere İstanbul'da düzenlenen "Arama Konferansı"na katılacak.

15- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tarsus'ta çelik boru fabrikasının temel atma törenine katılacak.

16- Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, Antakya'da Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ettikten sonra Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve esnaf temsilcileriyle bir araya gelecek.

17- Siyasi partilerden.

- DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, "demokratik açılım"la ilgili DP Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı yapacak.

18- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ramazan ayı hizmet ve faaliyetleri hakkında basın toplantısı yapacak.

19- İran'da yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Mahmud Ahmedinejad, yeni kabineyi açıklayacak ve Meclisin onayına sunacak.

20- Ankara Kalkınma Ajansının ilk kurul toplantısı, Vali Kemal Önal'ın başkanlığında, İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi konferans salonunda yapılacak.

21- Toplantı...Tören...

- Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, İstanbul'daki basın toplantısında, ramazan ayında gıda ve içecek sanayi sektörünü değerlendirecek.

- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nureddin Özdebir, Odanın ağustos ayı meclis toplantısında genel ekonomik değerlendirme yapacak ve ASO 2009 2. Çeyrek Eğilim Anketi sonuçlarını açıklayacak.

- TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliğinin olağanüstü genel kurul toplantısı İzmir'de yapılacak.

- İzmir Ticaret Borsasında, Tarımın Yıldızları ve Gazetecilik Yarışması'nın ödül töreni yapılacak.

22- Dünya Atletizm Şampiyonası Almanya'nın başkenti Berlin'de sürüyor.

- Türk sporculardan Nevin Yanıt bayanlar 100 metre engelli yarı finalinde, başarılı olursa finalde yarışacak, Almitu Bekele Degfa bayanlar 5 bin metre elemelerine katılacak.

23- UEFA Avrupa Ligi Play-off turu.

- Galatasaray, Estonya'nın Levadia takımıyla oynayacağı ilk maçın hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda basın toplantısı yapacak.

- Levadia takımı İstanbul'a gelecek, Teknik Direktör Igor Prins, basın toplantısı yapacak. Estonya takımı, maç hazırlıklarını Ali Sami Yen Stadı'ndaki antrenmanla tamamlayacak.

- Fenerbahçe, İsviçre'nin Sion takımıyla yapacağı ilk maç için Cenevre'ye gidecek.

- Trabzonspor ile karşılaşacak Toulouse FC takımı Trabzon'a gelecek. Toulouse Teknik Direktörü Alayin Casanova, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

- Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos ve futbolculardan Egemen Korkmaz ile Rigobet Song, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

- Sivasspor'un rakibi Ukrayna'nın FC Shahktar Donetsk takımı, öğleden sonra Sivas'a gelecek.

- Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile konuk takımın Teknik Direktörü Mircea Lucescu, karşılaşmanın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı yapacak.

- FC Shakhtar Donetsk takımı, maç öncesi son çalışmasını karşılaşmanın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nda yapacak.

24- (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 36. Avrupa Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını Efes Pilsen'in tesislerinde çift antrenmanla sürdürecek.

25- Beko Basketbol Ligi ve Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonu fikstür çekimi Polat Renaissance Otel'de yapılacak. (

26- Galatasaray Kulübü Voleybol Şubesi, yeni sezon öncesinde kadrosuna kattığı bayan ve erkek sporcularla, Ali Sami Yen Stadı yanındaki Cafe Crown Çadır'da toplu sözleşme imzalayacak.

27- Bank Asya 1. Lig'de 2009-2010 sezonu açılış lansmanı İstanbul'da, Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak.

28- 2009 Swatch FIVB 19 Yaş Altı Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası, Antalya'nın Alanya ilçesinde yapılıyor.

29- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir'de İZVAK futbol eğitim seminerine katılacak.

30- Galatasaray, UEFA'da 58. sınavında...

- Sarı-kırmızılılar, Estonyalı rakibi Levadia karşısında UEFA'daki 58. maçına çıkmaya hazırlanırken, geride kalan 57 maçta 23 galibiyet, 16 beraberlik ve 18 yenilgi aldı.

- Rakip filelere 86 gol gönderen "Cim Bom", kalesinde ise 77 gol gördü.

31- UEFA'da Fenerbahçe...

- Sarı-lacivertliler bugüne dek yaptığı 56 maçta 19 galibiyet, 11 beraberlik ve 26 yenilgi aldı.

- "Sarı Kanaryalar", geçen sezona kadar UEFA Kupası adıyla düzenlenen organizasyonda rakiplerinin filelerini 78 kez havalandırırken, kalesinde 93 gol gördü.

32- Trabzonspor, Avrupa Kupalarında 81. randevuda...

- Fransa'nın Toulouse FC takımıyla karşılaşacak bordo-mavililer, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 80 maçta 31 galibiyet, 31 yenilgi, 18 beraberlik aldı. -Karadeniz ekibi, sahasındaki 40 maçta 22 galibiyet elde etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber