Toplu görüşmelerin ikinci turu başladı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2009 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerin 2. turu başladı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantıya, Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen heyetleri katılıyor. KESK ise "grevli toplu sözleşme hakkının konuşulmadığı müzakerelere" katılmayacağı açıklamasının ardından 2. tur görüşmelerinde yer almıyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantı öncesinde Başbakanlık önünde yaptığı açıklamada, bugünkü görüşmede, kamuda farklı istihdam türlerinde çalıştırılan personelin sorunlarını ele alıp, bu konudaki yol haritasını belirlemeye çalışacaklarını söyledi.

Gündoğdu, mali haklarla ilgili konuların 25 Ağustosta gündeme geleceğini anımsatarak, "Ancak şu ana kadar ne verileceği açıklanmış değil. Kamu İşveren Kurulunun, memurlara ne vereceğini açıklamasını bekliyoruz. 25 Ağustostan sonra yeterli süre yok, yaklaşık 2 milyon 200 bin memur için ne düşünüldüğünün açıklanması lazım" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da geçen yıl mutabakat metninde yer alan konuların hayata geçirilmemesinden duydukları rahatsızlığı ifade ederek, "hükümetin üzerine düşenleri yerine getirmediğini, gereken yasal çalışmaları yapmadığını" söyledi.

Kamudaki farklı istihdam biçimlerinin ciddi hak kayıpları yarattığını belirten Akyıldız, "Tazminat hakkı doğmasın diye insanlar 10 ay çalıştırılıyor, bu hukuksuzluğu devlet yaparsa, başkaları ne yapmaz" diye konuştu.

Bu konuda oluşturulan komisyonun hazırladığı raporu yeterli bulmadıklarını belirten Akyıldız, raporda sadece taleplerin yer aldığını, bunların nasıl karşılanacağı konusunda atılacak adımlara yer verilmediğini söyledi.

Ayrıntılar geldikce güncellenecektir...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber