Sigara yasağı konusunda polisten polise af yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2009 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, polise yönelik başlattığı disiplin uygulamaları çerçevesinde, sigara yasağını ihlal eden personele taviz vermiyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 5 emniyet mensubu hakkında, sigara yasağına uymadıkları gerekçesiyle idari ve cezai işlem yapıldı.

Emniyet Müdürü Özdemir, 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, emniyet teşkilatı bünyesinde yasanın uygulanması için çeşitli tedbirler aldı.

Bizzat ya da görevlendirdiği şube müdürleriyle karakollara, ilçe emniyet müdürlüklerine ve şube müdürlüklerine ani baskınlar düzenleyen Özdemir, Foto Film Şube Müdürlüğünde görevli kameramanlar eşliğinde birimleri denetliyor. Özdemir, sigara içilmesinin yanı sıra, birimlerdeki diğer eksiklik ve aksaklıkları da kontrol ediyor.

Özdemir, Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde sigara içen personele, açık alanda 2 ayrı bölüm tahsis etti. Bu yerler dışında sigara içilmesi, hem kameralarla hem de sivil görevliler tarafından denetleniyor.

Orhan Özdemir'in bir aylık uygulamaları sırasında, Çankaya İlçe Müdürlüğünde bir emniyet amiri, Hassas Koruma Şube Müdürlüğünden bir başkomiser ve üç polis memuruna, sigara yasağına uymadıkları gerekçesiyle 69'ar TL ceza uygulandı.

Sigara içtiği tespit edilen personel hakkında ayrıca ''Polisin Merasim ve Topluluklardaki Rolüne ve Polis Karakolları Teşkilatlanmasına Dair Talimatname''nin 58. maddesinde yer alan ''üniformalı amir ve memurlar, sokakta ve nakil taşıtları içerisinde sigara içemez'' hükmü çerçevesinde idari soruşturma açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber