Hastanelere 'merkezi hastane randevu sistemi' geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2009 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı ile Türk Telekom işbirliğiyle, istenilen hastane ve hekimden telefonla randevu alınmasını sağlayacak "Merkezi Hastane Randevu Sistemi"nin pilot uygulaması, Erzurum ve Kayseri'de başlayacak.

Sistem, pilot uygulamanın ardından tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak.

Sağlık Bakanlığı ile Türk Telekomünikasyon AŞ arasında, sağlık hizmetlerinden teknoloji altyapısını geliştirmeye yönelik bir dizi hizmeti içeren işbirliği kapsamında "Merkezi Hastane Randevu Sistemi" protokolü imzalandı.

Sağlık Bakanı Akdağ, Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ndeki imza töreninde yaptığı konuşmada, protokol kapsamında Türk Telekom tarafından herhangi bir bedel talep edilmeden çağrı merkezi kurulacağını belirtti.

Türkiye'de çağrı merkezi bulunan yüzlerce hastane olduğunu, ancak bu merkezlerin sadece ilgili hastane tarafından kullanıldığını anlatan Akdağ, bir ildeki hastane aracılığıyla diğer ilin hastanesinden randevu alınamadığına dikkati çekti.

Erzurum ve Kayseri'de pilot uygulaması başlayacak sistemle hastanelerin tümünden randevu alınabilmesine imkan verileceğini ifade eden Akdağ, protokol gereği çağrı merkezlerinde özel eğitim almış personelin istihdam edileceğini, bu sayede telefon başında uzun süre geçirilmeyeceğini söyledi.

Bakan Akdağ, çağrı merkezinde talepte bulunulan hastanede yoğunluk varsa farklı hastanelere yönlendirme yapılacağını, hekim seçme imkanı sunulacağını, rehberlik ve bilgilendirme hizmetlerinin verileceğini anlattı.

Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastanede kayıt sırasında yaptıracağınız birçok işlemi de telefon başında hallederek hem sizin vatandaş olarak hem hastanedeki yöneticilerin işini kolaylaştıracak son derece çağdaş ve modern bir yaklaşım getirmiş oluyoruz.

Özellikle vurgulamak isterim; geçmiş dönemde, daha ziyade SSK hastanelerinde var olan mekanik randevu sistemleriyle bugün başlatacağımız programla oluşacak sistemi asla birbirine karıştırmamak lazım. Bu mekanik sistemler geçmişte vatandaşın çile kapısıydı."

Akdağ, uygulama için yaklaşık Kayseri ve Erzurum'da 6-9 ay süren pilot çalışma dönemi olacağını anlatarak, "Bu süre içinde sistemin nasıl işlediğini göreceğiz. Sistemi biraz daha rafine ederek mükemmel hale getireceğiz, daha sonra da tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ekrem Atbakan, "Merkezi Hastane Randevu Sistemi"nde bir çağrı merkezi ile bir randevu yazılımı olacağını belirtti.

Randevu sisteminde, hastanın hekim seçmesine imkan tanınacağını ve en yakın tarihli randevuların verileceğini anlatan Atbakan, bir sonraki aşamada vatandaşların hastaneye gitmeden önce bir "ön kayıt" alınacağını ve hastaların hastane bilgi sistemine kaydının da gerçekleştirileceğini, bu sayede hastaların kayıt için kuyruğa girmesinin de önleneceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber