AVEA her yöne sınırsız mahkemelik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2009 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AVEA'nın 'Her Yöne Sınırsız' tarifesinde yaptığı değişiklikleri 'tüketici haklarını ihlal' olarak değerlendiren Tüketiciler Birliği, vatandaşların mağdur edildiği gerekçesiyle konuyu yargıya taşıyor.

Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu; AVEA'nın, tarife kapsamındaki taahhütlerinden vazgeçmekle tüketici haklarını ihlal ettiğini belirterek, bu hukuksuzluğu, mağdur edilen tüketicilerle birlikte yargıya taşımak için gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydetti.

Aynı firmaya 'Her Yöne Sınırsız 55 TL' diyerek, abone sayısını artırırken, Tüketici Kanunu'nun 12. maddesini ihlal ettiği için yanıltıcı reklam nedeniyle 60 bin TL para cezası kesildiğini hatırlatan Ağaoğlu, 'Her Yöne Sınırsız' denilerek aldatılan, diğer operatörlerin abonesi on binlerce tüketicinin mevcut aboneliğini sonlandırarak, numarasını AVEA'ya taşıdığını kaydetti. AVEA'nın, şimdi de Tüketici Kanunu'nun 4 A ve 6. maddelerini yok sayarak, 40 bin tüketicinin tarifesini yasalara aykırı şekilde değiştirdiğini aktaran Ağaoğlu, "Tarife kapsamında her yöne on bin dakika görüşme olanağı verilmişken, 24 Temmuz'dan itibaren 'makul kullanım esasları' gibi soyut bir tanımlama ile tüketicilere verilen süre taahhütleri iptal edildi. Aboneler Her Yöne Sınırsız 1000 tarifesine aktarıldı. Literatürde yeri olmayan makul kullanım esasları (!) ile tüketiciler cezalandırılırken, taahhütlerinden dönen AEVA tüketici haklarını bir kez daha ihlal etmiştir." dedi.

AVEA abonesi on binlerce tüketicinin onayı olmaksızın tarife geçişi yapıldığını anımsatan Ağaoğlu, "Üstelik birçok aboneden çeşitli miktarlarda ara ödeme istenmesi, yüksek bedelli faturalar düzenlenmesi, hatların kapatılması tüketicileri çileden çıkartmıştır. Tüketiciler Birliği, bu hukuksuzluğu, mağdur edilen tüketicilerle birlikte yargıya taşımak için gerekli çalışmalarını başlatmış bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber