Ergenekonun fişlediği Yargıtay hakimi şikayetçi oldu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Ağustos 2009 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay hâkimi, Ergenekon fişlemesinden şikâyetçi oldu

Ergenekon'un fişlediği 91 hakim arasında bulunan Yargıtay 4. Ceza Dairesi Hakimi C.A.'nın şikâyetçi olduğu ortaya çıktı. Kendisinin, fişlemede iddia edildiği gibi 'Caferilik ve İran'la herhangi bir ilgisinin olmadığını' açıklayan C.A., TCK'nın 135/2. maddesini ihlal eden Levent Göktaş'tan şikâyetçi olduğunu bildirdi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, Ergenekon'un fişlediği 91 hakime, Ergenekon'dan şikâyetçi olup olmadıkları şeklindeki sorusuna Yargıtay 4. Ceza Dairesi Hakimi C.A.'dan cevap geldiği belirlendi. Sözkonusu yargıç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği 'ifade mağdur tutanağı' Ergenekon soruşturmasının ek belgelerinde yerini aldı. İfade tutanağında şu bilgiler yar aldı: "Bana gösterilen fotoğraflardaki ve görüntülerdeki kişi benim. Söz konusu binada bir bayan arkadaşım oturmaktadır. Kendisini o gün ziyarete gitmiştim. Birlikte oturup sohbet ettik ve tavla oynadık. Bir süre kaldıktan sonra da oradan ayrıldım. Benim eşim doktor değil, ev hanımıdır. Oğlum mimardır. Damadım doktor olarak çalışmaktadır. Caferilikle ve İran'la herhangi bir ilgim asla yoktur. Ancak notta geçen cep telefonu bana aittir. Benimle ilgili kendince siyasî, felsefi ve dini, hatta ırki kökenlere ilişkin hukuka aykırı bilgileri kişisel veri olarak kaydeden ve bu şekilde TCK'nın 135/2 maddesini ihlal eden kişiden şikâyetçiyim. Ancak özel hayatıma ilişkin bir kısım görüntüleri kaydeden kişiden bu aşamada cezai yönden şikâyetçi değilim. Hukuki haklarımı bu aşamada saklı tutmak istiyorum."


Yargıya Ergenekon kıskacı

Ergenekon'un üçüncü iddianamesinin ek klasörleri örgütün yargıyı yönlendirme girişimlerini gözler önüne serdi. İddianamede, sanık Engin Aydın'ın diğer isimlere avukat temininden davanın işleyişine kadar birçok konuyu yönlendirdiği aktarılıyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Suat Ertosun ile birlikte fotoğrafları basına yansıyan Aydın, telefon görüşmesinde İsmet Cantürk'e, "Ya, savcılar hakkında HSYK'ya bir türlü şikâyet ver." diyor. Davanın Ankara'ya taşınma-sı yönündeki çalışmalardan bahsederken de "Enteresan şeyler yaşayacağız, dur bakalım." ifadesini kullanıyor.

Ergenekon tutuklusu emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosunda ele geçirilen ve çok tartışılan 51 No'lu DVD'de kritik görevlerde bulunan savcıların görüntülerinin yer aldığı ortaya çıktı. Söz konusu DVD'de Eski Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili B. S., Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı M. Y. ve daha önce Ankara'da Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde bulunduğu yıllarda Hablemitoğlu soruşturmasına bakan savcı C. K.'nın görüntüleri var. Fişlenen 91 hâkime daha önce Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker tarafından 'Ergenekon'dan şikâyetçi olup olmadıkları' sorulmuştu. Ek klasörler sayesinde, fişlemelere itiraz eden tek hâkimin Yargıtay 4. Ceza Dairesi Hâkimi C. A. olduğu anlaşıldı.

Yücel Yener ile Aydın arasında geçen konuşmada Yener'in davanın Ankara'ya taşınmasından bahsetmesi üzerine Aydın, "Evet olabilir. Yani enteresan şeyler yaşayacağız, dur bakalım." ifadesini kullanıyor. Hikmet Sami Türk döneminde Adalet Bakanlığı danışmanlığı yaptığı için birçok kişi için yargıya ricalarda bulunabildiğini ifade eden Aydın, Yargıtay ve Danıştay aşamasındaki birçok davada muhataplarına "Tamam ben konuşur hallederim." şeklinde ifadeler kullanıyor. Yargıtay ve Danıştay üyelikleri için kendisinden yardım istenen ve bu konuda elinden geleni yapacağını ifade eden Aydın'ın yargıdaki etkisini ortaya koyuyor. Şener Eruygur, Hurşit Tolon, İlhan Selçuk, Mustafa Balbay ve bazı sanıklara avukat temin etmek için Aydın'la görüşülüp kendisinden görüşleri alınmış. Hurşit Tolon'un Kent Otel toplantılarına katılanların listesini istemesine tepki gösteren Aydın, "Hurşit paşa paniğe kapılmış sanki. Katılanların listesini istemiş. Şu yakışır mı? Orada Yargıtay üyeleri vardı, vali muavinleri vardı. Yapılır mı şu paşam..." sözleriyle listenin deşifre edilmesinden duyduğu endişeyi dile getiriyor.

AYDIN'DAN EMİNAĞAOĞLU'NA: KOÇUM

Engin Aydın'ın YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile ilişkilerine de klasörlerde yer veriliyor. Eski ADD yöneticisi Anıl Çeçen'in Eminağaoğlu'nu ADD danışma kuruluna davet etmesi üzerine Eminağaoğlu'nun ne yapması gerektiği konusunda Aydın'a danıştığı görülüyor. Eminağaoğlu'nun Aydın'la Kent Otel'de çekilmiş fotoğrafları basına yansımıştı. Aydın'ın Eminağaoğlu'na "Koçum, Ömer'im." şeklindeki hitapları da iddianamede yer alıyor. Eminağaoğlu'nun Yargıtay üyeliği için kuruldaki iki kişiyle görüşmesini rica ettiği Aydın, "Tamam Ömer'im, ben sıkı bir görüşme yaptım zaten. Çevireceğiz inşallah." şeklinde konuşuyor. Engin Aydın, Zafer Keskiner'le yaptığı bir görüşmede Kent Otel toplantılarını kendisinin organize ettiğini söylüyor.

İlhan Selçuk'un talimatıyla organize edildiği ileri sürülen Kent Otel toplantıları birçok yüksek yargı mensubunun katıldığı toplantılar olarak biliniyor. HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sabih Kanadoğlu, Yargıtay üyeleri, Danıştay üyeleri, vali yardımcıları ve birçok bürokratın katıldığı Kent Otel toplantıları çok tartışılmıştı. 3. iddianame, Ertosun'un 'ülke meselelerini konuştuk' diyerek savunduğu Kent Otel toplantılarının mahiyetini net bir şekilde ortaya koydu. Toplantıların amacının, örgütün kamuda ve yargıda karşılaşacağı problemleri toplantıya katılan şahısların etkinliğinden faydalanarak aşmaya, devletin kurumlarına sızma çabaları kapsamında yapılmasını istedikleri atamaları yaptırmaya veya atanmasını istemedikleri kişileri engellemeye yönelik olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber