Bir zamanlar çok ünlü olan hastane, şimdi tedavi edecek hasta bulamıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 22 Ağustos 2009 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir zamanlar gözdeydi şimdi tedavi edecek hasta bulamıyor

Sağlık alanındaki gelişmeler, ortopedide referans olan Isparta Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi'ni vurdu. Tedavi edecek hasta bulamayan kurum, yüzde 30 kapasite ile çalışıyor.

Günde 300 hastanın tedavi gördüğü hastane, ayda ortalama 300 bin TL zarar ediyor. Sağlık Bakanlığı uzmanlarının hazırladığı rapor doğrultusunda hastanenin kapatılması gündemde.

Isparta Sağlık İl Müdürü Dr. Süleyman Önal, kurumun görevini tamamladığını ifade ederek, artık kapatılması gerektiğini savunuyor. 20-30 yıl önce branşlar fazla olmadığından bütün ortopedi ameliyatlarının burada yapıldığını anlatan Önal, "Geçmişte cazibe merkeziydi. Türkiye'nin birçok yerinden ve hatta yurtdışından gelen hastalar burada şifa buluyordu. Şimdi bütün hastanelerde aynı ameliyatlar daha ileri teknoloji ile yapılabiliyor. Özel hastanelerin sayısının hızla artmasıyla vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı ulaşır hale geldi." diyor.

Hastanenin kapatılacağı yönündeki söylentilerin kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ise bu sağlık kurumunun Isparta için bir marka olduğunu ve doktor takviyesi ile geliştirilmesi gerektiğini söylüyor. Hastanenin Başhekimi İbrahim Etli de hastanede tek kişilik odalarda her türlü konforu sağladıklarına dikkat çekerek, depreme dayanıklılık için ihale yapıldığını ve sözleşme imzalandığını aktarıyor. ZAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber