Ramazan ayında okul harçlığı için 35 derece sıcaklıkta çalışıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2009 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayında bazı öğrenciler okul masraflarını karşılamak için 35 derece sıcak altında tarlaya çalışmaya gidiyor. Okulların Ramazan bayramı sonrası açılacak olması nedeniyle öğrenciler okul masrafları için yevmiyeci olarak tarlaya çalışıyor.

İlçe genelinde çalışan yaklaşık 4 bin mevsimlik işçiden biri olan 15 yaşındaki Elif Hepsoy, 35 derece sıcak altında çalışarak oruç tutmanın zor olduğunu belirterek, okul masraflarını karşılamak için bu zorluğa katlandığını söyledi. Hepsoy, "Bartın Kozcağız Çok Programlı lise ikinci sınıf öğrencisiyim. Okulumuz evimize uzak, günlük servisle gidip geliyorum. Ailemin maddi durumu iyi değil. Okula devam edebilmek için yaz tatilinde çalışmak zorundayım. Yol paramı ve okul masraflarımı karşılayabilmek için Beypazarı'na çalışmaya geliyoruz" şeklinde konuştu.

Ramazan ayının yaz dönemine gelmesiyle biraz zorluk çektiğini belirten Elif Hepsoy, okulların bayram sonrası açılacak olması sebebiyle Ramazan ayında çalışmak zorunda olduğunu belirtti.

Diğer mevsimlik işçiler de 35 derece güneş altında çalışmalarına rağmen oruçlarını tutuyor. Ramazan ayının yaz dönemine gelmesiyle biraz zorluk yaşadıklarını belirten işçiler zor şartlarda oruç tutmanın hazzının bir başka olduğunu ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber