Sağlık çalışanları KKKA ve domuz gribi tazminatı istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2009 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen sağlık çalışanları için kenelerle bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve domuz gribi hastalıklarına karşı görev tazminatı istedi. Sendika tarafından sağlık çalışanlarının talepleri Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya bir mektupla iletildi.

Keneden bulaşan KKKA hastalığına son 3 yılda 14 sağlık çalışanının görevi başında yakalanması ve 3 sağlıkçının hayatını kaybetmesini göz önünde bulunduran Türk Sağlık-Sen, ''KKKA, domuz gribi ve benzeri bulaşıcı hastalıklar nedeni ile hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının kanuni mirasçısına bir defaya mahsus aylık maaşının 10 katı tutarında görev tazminatı ödenmesini.'' talep etti.

Sendika, ayrıca insan sağlığını tehdit eden maddelerle çalışan personelin mesleki hastalıklara yakalanma riski göz önüne alınmak sureti ile çalışma ortamlarının iyileştirilmesi ve fiili hizmet zammından yararlandırılması hususunda yasal düzenleme yapılmasını da istedi.

Sağlık çalışanları, bunların yanında iş yoğunlukları ve yaşadıkları riskler göz önüne alınarak kendilerinin ek ödemeden mahrum bırakılmamasını bekliyor. Ek ödemeden yararlandırılmayan sağlık ve sosyal hizmet kolu dahilinde bulunan kurum ve kuruluşlarda görevli personelin mağduriyetinin giderilmesi gerektiği kaydediliyor.

Sağlık çalışanlarının diğer talepleri arasında döner sermaye oranlarının yükseltilmesi ve emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama hakkının tüm sağlık çalışanlarına verilmesi, vekil ebe ve hemşirelere döner sermaye ödenmesi, SHÇEK personeline sosyal hizmet tazminatı ödenmesi ve hizmetlilerin memurluk kadrosuna atanması gibi talepler de yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber