Yaşlı nine kaymakamı tanımayınca...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2009 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'nın Hekimhan ilçe Kaymakamı Ramazan Fani, bir program için ilçeye bağlı Yukarı Saz köyüne makam arabasıyla giderken yolda yürüyen 85 yaşındaki yaşlı kadını gördü ve nereye gittiğini sordu.Yaşlı ninenin verdiği cevap ise, ôOğlum Kaymakam gelecekmiş köye beni Kaymakama götür".Bu cevap karşısında şaşıran Kaymakam Fani ise yaşlı nineyi makam arabasına alarak köyün yolunu tuttu.

Bu yıl ilki düzenlenen Hekimhan 1. Ceviz ve Kültür Festivali kapsamında gerçekleştirilen Halkoyunları Yarışmasında birinci olan Yukarı Sazlıca köyü ekibini kutlamak için beraberinde, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Festival Komitesi üyesi Kemal Deniz'le birlikte makam aracıyla Yukarı Sazlıca köyüne gitti.Köye yaklaşık 1 kilometre kala yolda bekleyen 85 yaşındaki Zöhre Kıraç'ı gören Kaymakam Fani aracını durdurttu ve yaşlı nineye nereye gittiğini sordu.Saray mezrasından geldiğini söyleyen Kıraç, ôOğlum Köyümüze Kaymakam gelecekmiş, benim damım başıma çökecek. Yardım isteyeceğim beni Kaymakama götürö dedi. Aldığı cevap karşısında biraz şaşıran Kaymakam Fani yaşlı nineye ôKaymakamı tanıyor musunö diye sordu.Zöhre Kıraç ise ôBen ne tanırımö diyerek cevap verdi.Bu diyalogdan sonra Kaymakam yaşlı nineyi makam aracının ön koltuğuna bindirdi ve yola çıktılar.Yol boyunca sıkıntısını anlatan yaşlı kadın arka koltukta oturan kişinin Hekimhan ilçe Kaymakamı Ramazan Fani olduğundan habersiz Sazlıca köyüne gittiler.

Köyün girişinde uzun kuyruklar oluşturan köylüler tarafından karşılanan Kaymakam Fani vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Durumdan halen habersiz olan Zöhre nine ise bulduğu bir yere oturdu ve olan biteni izledi. Bir süre sonra toplanan köylülere hitap eden Kaymakam,ôBir yaşlı anamız yolda Kaymakamı soruyormuş. Çağırın gelsinö deyince, daha biraz önce bindiği araçtaki kişinin Kaymakam olduğunu anlayan ve karşısında gören yaşlı kadın utangaç bir tavırla, ôOğlum kusuruma bakma. Ben bu yaşıma kadar Kaymakam görmedim. Evde tek başıma yaşıyorum.Damım (evin çatısı) akıyor, üzerime çökecek. Kimim kimsemde yok. Bana yardım etmeni diliyorumö dedi. Kaymakam Ramazan Fani yaşlı kadının durumuyla yakından ilgileneceğini ve gerekli desteği sağlayacağını ifade ederken, yaşlı kadınla arasında geçen bu olayı unutmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber