Bakan Çelik'in açıklamalarında yer alan bazı eksiklikler

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Çelik'in manşet programında yaptığı açıklamaların tam metni için tıklayın.

Haberi Yazan: Aysun

MEB Bakanı Hüseyin ÇELİK, 11 Ocak 2005 tarihinde CNNTURK Manşet programında eğitim konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Bakanı ÇELİK:

1. Yeni ilköğretim müfredat programının tamamlandığını ve ortaöğretim müfredat programının ise çok yakında tamamlanacağını söyledi. Ancak http://ttkb.meb.gov.tr/ ogretmen sitesinde sadece, ilköğretim programının sadece 1-5 sınıflarını kapsayan Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler derslerinde değişiklik yapıldığını görüyoruz. 6.7.8. sınıfların müfredatı ise hala değişmedi ya da değiştiyse bile MEB yeni müfredatı kamuoyuna açıklamadı.

2. Bakan ÇELİK, ADSL (geniş bant internet) bağlanan okul sayısının 19 bin olduğunu söyledi ki MEB sitesinin haberler bölümünde yer alan bir açıklamasında da bu sayıya yakın bir sayı açıklamıştı. Ancak, MEB nin Eğitim Teknolojileri sayfasında her gün güncellenen bir haberde "Toplam olarak, 11 Ocak 2005 tarihi itibariyle ADSL internet erişimi sağlanan okul ve kurum sayısı İlsis kayıtlarına göre 14085 dir." denilmektedir. Acaba aralarında 5 bine yakın fark olan bu bilgilerden hangisi doğrudur?

3. Bakan ÇELİK, öğretmenlere dizüstü bilgisayar ihalesinin Vakıfbank tarafından dün yani 10 Ocak 2005'te yapıldığını söyledi ama bu konuda ayrıntıya girmedi.. Gerek 10 Ocak'ta gerekse 11 Ocak'ta bu dizüstü bilgisayar konusunda basında tek kelime haber geçmedi.. Acaba ihale sonucu ne oldu?


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber