Hakime veli yetkisi

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkenin kanayan yarası haline gelen, sokakta yaşayan çocukların uyuşturucu kullanması ve kapkaç olaylarına karışmasıyla ilgili 5 bakanın oluşturduğu komite raporunu açıkladı. Devlet Bakanı Güldal Akşit'in koordinatörlüğünde, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yeraldığı komite, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) tarafından konuya yönelik olarak geliştirilen hizmet modelini kamuoyuna açıkladı.

STRATEJİ BELİRLENDİ

Her bakan kendi alanına giren konularla ilgili bilgi verdi. Devlet Bakanı Akşit, sokakta çalışan ve yaşayan çocuklara yönelik kısa, orta, uzun vadeli strateji benimsediklerini kaydetti. İlk uygulamaya İstanbul'da başlayacaklarını belirten Akşit, '24 saat esasına göre çalışılacak. İkna yöntemi öncelikli olmak üzere, bu çocuklar merkezlerde toplanacak tıbbı ve sosyal rehabilitasyondan geçirilecekler. Eğitime, aileye ya da meslek eğitimine yönlendirilecek' dedi.

TASLAK HAZIRLANDI

Adalet Bakanı Çiçek ise anne-babaların görevlerini yerine getirmemesinden dolayı sorun çıktığını söyledi.

Yeni bir yasal düzenleme yapılacağını belirten Çiçek, tek maddelik bir yasa taslağı hazırladıklarını ve kısa sürede yasalaşacağını dile getirdi. Çiçek, bu düzenlemeyle, yakalanan bir çocuğun sadece ilk seferinde anne ve babasına teslim edileceğini, sonraki durumlarda ise ailenin ihmali halinde çocuğun durumuna hakimin karar vereceğini söyledi.Milli Eğitim Bakanı Çelik de sokağa düşmüş ve zararlı madde bağımlısı çocukların tedavi sonrası eğitim almasını ve meslek edinmesini sağlayacaklarını söyledi.

aksam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber