İnek sütünden peynir yemeyin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ağustos 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırında konferans veren Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, önemli tavsiyelerde bulundu. Türk toplumunun yüzde 70'nin inek sütünden yapılan peynire karşı alerjisinin olduğunu söyleyen Saraç, az yağlı keçi peynirinin tüketilmesi gerektiğini söyledi. "Ramazan'da Sağlıklı Yaşam" konulu konferansında Saraç, tutulan oruçla bir yıl boyunca yorulan bedenin dinlendirildiğini söyledi.

Ajda Pekkan başta olmak üzere pek çok ünlü ismin diyet uzmanı olan Saraç, orucun sadece bedene tutturulmaması gerektiğini ruha da oruç tutturulması gerektiğini söyledi. "Ramazan bir diyet, bir zayıflama mevsimi değildir" diyen Saraç, "Türk toplumu küçük Amerika gibi oldu. Şiştikçe şişiyoruz. Göbekler artıyor? Şimdi günler uzadı. Mutlaka sahura kalkılmalı. Sahura kalkılmadığı zaman kan şekeri düşer." dedi.

Sahurda beyaz ekmek yerine siyah ekmek tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Saraç, "Sahurda özellikle peynir tüketilmeli. Ancak Türk toplumunun yüzde 70'inde inek peynirine karşı alerji var. Onun için inek peyniri yerine keçi peyniri tüketilmeli. Çünkü süt ürünleri kemik erimesine karşı iyidir." diye konuştu..

AĞIZ KOKUSUNU TARÇIN GİDERİR

Tarçın'ın insan vücudu için büyük yararları olduğuna dikkat çeken Saraç, tarçının ağız kokusunu önlediğini, bayanlarda genital akıntıya karşı önemli yararları olduğunu kaydetti. İftarın hurma ile açılmasının büyük faydalarının olduğunun altını çizen Dr. Saraç, "Hurma bize verilen bir hediye" dedi. İftarın açılmasının ardından tahıl içerikli çorbaların içilmesinin büyük faydasının olduğunu söyleyen Saraç, daha sonra kısa bir ara verildikten sonra ana yemeğe geçilmesi gerektiğini söyledi. Dinlenen vücuda ani yüklenilmemesi gerektiğini belirten Saraç, ana yemekte ise az yağlı hayvansal veya bitkisel vitaminlerin tüketilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Saraç, sağlıklı bir yaşam için yağlı yiyeceklerden özellikle uzak durulması uyarısında bulundu.

"TATLIYI HEMEN YEMEYİN"

İftar yemeğinin ardından hemen tatlının tüketilmemesi gerektiğini anlatan Saraç, tatlının yemekten bir buçuk saat sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi. Saraç, kızartma türü tatlılardan özellikle kaçınılması gerektiğini söyledi. Kızartma türü tatlıların hiç bir faydasının olmadığını anlatan Saraç, az yağlı sütlü tatlıların tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber