Maliye Bakanı Şimşek, doğup büyüdüğü köyde iftar açtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2009 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek memleketi Batman'da bir dizi ziyarette bulunup doğup büyüdüğü köyde iftarını açtı. Bakan Şimşek, Batman valisi ve belediye başkanını ziyaret ettikten sonra doğup büyüdüğü Gercüş ilçesi Arıca köyüne geçti. Bakan Şimşek köyünde gençlerle futbol oynayıp iftar yemeğine katıldı.

Maliye Bakanı olduktan sonra doğup büyüdüğü Batman Gercüş ilçesi Arıca köyüne ilk kez gelen Mehmet Şimşek, akrabalarıyla hasret giderdi. Köye girişinde, akrabaları ve köylüler tarafından karşılanan Şimşek, köylülerle tek tek tokalaştı ve sohbet etti. Daha sonra kendilerine ait olan eve giden Bakan Şimşek, ağabeyi Ahmet ve yengesi Fasle Şimşek ile görüştü.

Daha sonra köy mezarlığına geçen Bakan Şimşek, annesi Mehdiye Şimşek'in mezarı başında dua okudu.

Gaziantep forması giyerek Batman Petrol ile Arıcaspor arasındaki futbol maçına katılan Bakan Şimşek bir de gol attı.

Berabere biten maçın ardından Bakan Şimşek, BAGİAD (Batman Genç İşadamları Derneği) tarafından Arıca Köyünde verilen iftar yemeğine de katıldı.

İftar sonrası kısa bir konuşma yapan Şimşek, Türkiye'ye döndükten sonra köyüne ikinci gelişi olduğunu ifade ederek, doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği köye gelmenin kendisini duygulandırdığını söyledi.

Köyde iftar yemeği veren BAGİAD Başkanı Beşir Bayma ise, "Daha önceleri bu tür iftar programlarının üç-beş yıldızlı otelerde verilirdi. Ancak biz bu yıl karar kılıp daha önce verilen geleneksel yemeklerin dışında köyde verelim dedik. Köylü vatandaşlarlarımla yer soğrasında bir araya gelip sıcak diyaloglar geliştirip geleneksel hale getirelim istedik. Bununda başka insanlara başka yemek programlarına örnek olmasını temenni ediyoruz." dedi

İftar yemeğine, Batman Milletvekili Ahmet İnal, Vali Ahmet Turhan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Gercüş Belediye Başkanı Esat Öner ve köy sakinleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber