Kırmızı et ve tavuk fiyatları yükselişte, balık umut oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2009 23:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kuzu eti ve tavuk fiyatları zamlandı; tüm gözler 1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonuna çevrildi. Balıkçılar, 'Ramazan'da herkese ucuz balık yedireceğiz' diyor

Yaklaşık 4 ay aradan sonra Salı günü balık avlama sezonu açılıyor. 'Vira Bismillah' diyerek ağlarını denize atacak olan balıkçılar son hazırlıklarını tamamlarken, vatandaşları da şimdiden ucuz balık heyecanı sardı. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Güney, 4 ay boyunca denizlerdeki balık hareketlerini kontrol ettiklerini belirterek, bereket ve ucuzluk müjdesi verdi. Elde ettikleri verilerle, sezon öncesinde bol olacak balıkları tahmin ettiklerini söyleyen Güney, "Şu anda Çanakkale Boğazı'ndan Hopa'ya kadar her yerde bol miktarda palamut görülüyor. Bu sezon en fazla palamut çıkacak. Bunu sırasıyla hamsi, sardalye, istavrit, çinekop ve lüfer takip edecek diye düşünüyorum. Ayrıca bu sene Karadeniz'de uskumru da çıktı. Boğaz'da da görüldü. Bu sene uskumru da olabilir" dedi.

'Fiyatlar değişmedi'

Balık fiyatlarının 4-5 yıl önceki rakamlarda olduğunu vurgulayan Güney, 5 yıl öncesine göre kırmızı et ve tavuk eti fiyatlarının yaklaşık 2 kat arttığını ifade etti. Bu yıl da balık fiyatlarının değişmeyeceğini savunan Güney, "Sezonun ilk başında biraz pahalı olabilir. Şu anda olta balıkçılarının tuttuğu palamudun çifti 15 liraya kadar çıkıyor. Sezonun açılmasıyla palamudun tanesi 3-5 liraya kadar düşecektir. Ramazan'da halkımıza ucuz balık yedireceğiz" şeklinde konuştu. İstanbul'da balıkçı barınaklarındaki yaklaşık 2 bin balıkçı, 8 ay sürecek yeni av sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

Kemiksiz koyun etinin kilosu 28 liraya yükseldi

Koyun eti fiyatları fırladı. 20 liradan satılan 1 kilo kemiksiz koyun eti, 28 liraya çıktı. Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, talebi karşılayacak sayıda koyun olmaması nedeniyle fiyatların arttığını, koyun üreticisi sayısının da giderek azaldığını söyledi. Koyun sayısının hızla azalmasının koyun sütünün para etmemesi ve kuzu kesiminden kaynaklandığını belirten Ünlü, "Hükümet dişi koyun ve süt kuzusu kesimini bir an önce yasaklamalı" dedi. Ünlü, bu yıl kurbanlık koyun fiyatlarının da 500 liradan aşağı olmayacağını vurguladı.

Tavuğa yüzde 3 zam

Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Gürdamar, beyaz et fiyatlarına yüzde 3 zam yaptıklarını açıkladı. Gürdamar, ticarette hem kâr etmek, hem de üretim ve tüketimi dengelemek için zam yapıldığını belirterek, beyaz etin kilosunu Nisan'dan bu yana aynı fiyatla sattıklarını, zammın Ramazan'la ilgisi olmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber