Başkan, teftiş sırasında makam aracını müfettişlere verdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ağustos 2009 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuruma dışarıdan kimse alınmadı, 10 yıllık dosyalar tek tek incelendi. Makam aracı müfettişlere tahsis edilen Başkan İnce'ye, minibüs kiralandı. Münevver Karabulut cinayetinde yaşanan 'Kirli Eldiven' skandalını Türkiye AKŞAM'dan okumuştu. Rezaletin ortaya çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla kurumda başlatılan 'Devlet Denetleme Kurulu' incelemesi tamamlandı. Denetim süresince ise kurumda adeta DDK kriterleri geçerli oldu.

KAPILAR KAPANDI

15 gün boyunca kurumu mercek altına alan 3 DDK üyesi için 3 ayrı oda tahsis edildi. İnceleme sırasında, personel ve morgda cenazesi olan vatandaşlar dışında kuruma kimse alınmadı. Staj yapan öğrenciler bile Adli Tıp'a sokulmadı. İstanbul'a gelen DDK üyeleri için Adli Tıp Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce'nin aracı tahsis edildi. Adalet Bakanlığı ile bir görüşme yapan İnce'ye ise aylığı 2 bin TL'ye bir minibüs kiralandı.

10 YIL MERCEK ALTINA ALINDI

DDK üyeleri, Münevver Karabulut, Hüseyin Üzmez, Güler Zere, İbrahim Şahin, belden aşağısı felçli olan tutuklu Emrah Alişan, F Tipi cezaevlerini protesto için ölüm orucuna giren 16 tutukluya verilen raporlar başta olmak üzere 10 yıldır Adli Tıp Genel Kurulu'nda incelenen dosyaları mercek altına aldı. İnceleme sırasında bazı kurul üyeleri ile Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce de hazır bulundu. DDK müfettişlerinin hazırlayacağı dosyanın önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulması bekleniyor.

İNCE, 18 SAAT ÇALIŞIYOR

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, göreve başladığından beri yaklaşık 18 saatini kurumda geçiriyor. Sabah 06:00 gibi kuruma gelen Dr. İnce akşam 22:00 sularında ayrılıyor. Adli Tıp'ta çalışan bir uzman ise, 'Haluk İnce herkesten önce gelip, herkesten sonra çıkıyor. Kurumu yeniden yapılandırmak için geceli-gündüzlü çalışıyor' diye konuştu.

O TEKNİSYEN ARTIK POSTACI

ADLİ Tıp Kurumu Morg İhtisas'ta görev yapan alaylı 10 teknisyen çeşitli bölümlere dağıtıldı. Münevver Karabulut'a başka cesetten sperm bulaştıran morgda görevli teknisyen de Posta Masası'na gönderildi. Alaylı teknisyenlerin yerine Mersin Üniversitesi Adli Tıp Teknikerliği bölümünden mezun olanlar görev yapacak. Her yıl bu üniversiteden mezun olacak 30 teknisyen Adli Tıp Kurumu'na atanacak.

İSİM YERİNE ŞİFRELEME YÖNTEMİ

DDK üyeleri, inceleme sonrası kurumun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili Adli Tıp Enstitüsü'nde görevli başta Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. M. Fatih Yavuz, Yrd. Doç. Dr. Vecdet Öz gibi uzmanların görüşleri alınacak. Yapılanmayla ilgili olarak AKŞAM'a konuşan Adli Tıp Enstitüsü Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Dç. Dr. Vecdet Öz şu bilgileri verdi: Adli Tıp Kurumu'na şahıs adının gitmemesi gerekiyor. Zengin veya siyasilere yakın birinin ismi buraya geldiği zaman arkadaşlar etki altında kalıyor. Mahkemeler, kişilerin ismiyle değil de o kişinin dosyasına bir kod verecek. Buna şifreleme diyoruz. Böylece, Adli Tıp'ta görevli arkadaşlar dosyanın kime ait olduğunu bilmeyecek. Sonuç aynı yöntemle adliye ve polise gönderilecek. Bunu 2002 yılında dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e de anlatmıştım. Adli Tıp'ın temiz bir kurum haline getirilmesi isteniyorsa Amerika'daki sistem uygulanmalı.

Ercan ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber