Öğrenci olayları için Ankara'da güvenlik zirvesi

Haber Giriş : 13 Ocak 2005 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerdeki eylemler nedeniyle başkentte vali, polis, jandarma ile rektör ve dekanlar bir güvenlik zirvesi yaptı. Polis, bazı örgütlere mensup 80-100 kişilik marjinal bir grubun üniversitelere girerek karşıt gruplar arasında provokasyon çıkardığını tespit etti.

Toplantıda üniversitelerde karşıt gruplar arasında gerginliğe sebep olabilecek etkinliklere izin verilmemesi kararı çıktı. Kimlik kontrollerinin daha dikkatli yapılması, okula yabancı alınmaması, özel güvenlik personelinin artırılması, üniversitelerdeki istinat duvarlarının yükseltilmesi tavsiye edildi. Ankara Valisi Kemal Önal'ın girişimleriyle önceki gün düzenlenen toplantıların ilkine Ankara Üniversitesi Rektörü, Siyasal Bilgiler, Hukuk, Eğitim ile Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi dekanları katıldı.

Toplantı, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile Ankara İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ergun Koçak'ın katılımıyla yapıldı. Daha sonra Ankara'daki üniversite rektörleriyle ayrı ayrı değerlendirmeler yapılacağı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre toplantıda son günlerde özellikle Ankara Üniversitesi'nin Cebeci Kampusü ile Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde meydana gelen olaylar ve bu olayların meydana geliş nedenleri masaya yatırıldı. Rektör ve dekanlara brifing sunan polis, özellikle yasadışı ve marjinal sol görüşten 80-100 kişilik bir grubun üniversitelerde provokatif olaylar çıkardığı tespitinde bulundu. Polis, söz konusu provokatif grubun belli örgütlerin legal uzantıları olduğuna dikkat çekerken Rektör Aras'tan bu kişilerin fakültelere girişlerinin engellenmesini istedi. Ayrıca bazı üniversitelerin çevresindeki istinat duvarının yetersiz olduğuna dikkat çekilerek bu duvarların yükseltilmesi istendi. Üniversitelerde görev yapan özel güvenlik mensuplarının da yeterli olmadığı dile getirildi. Özel güvenlik mensuplarının kimlik kontrollerini de gerektiği şekli ile yapmadığı tespitinde bulunuldu. Polis, gerekli kontroller yapılmadığından üniversitelere kesici ve delici aletlerin de girebildiğini vurguladı. Toplantıda toplumsal olaylarda sık sık boy gösteren üniversite öğrencilerinin durumları da gündeme geldi. Olaylarda tespit edilen öğrenciler hakkında polis adli işlem yaptığına dikkat çekerken, dekanlardan bu durumdaki öğrenciler hakkında işlem yapmasını istedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber