1 Eylül 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki ABD Kongresi Türkiye Çalışma Grubu heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve beraberindeki heyet ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Saka ve beraberindeki heyet de Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nin eski başbakanı Gerhard Schröder'le Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

- Başbakan Erdoğan, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulunu da Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

- Erdoğan, yetiştirme yurtlarında kalan ve üniversiteyi kazanan gençlerle Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'ndeki iftarda bir araya gelecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ayrı ayrı ziyaret edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Libya lideri Muammer el Kaddafi'nin iktidara gelişinin 40. yıl dönümü dolayısıyla başkent Trablus'taki kutlamalarda Türkiye'yi temsil edecek.

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 3 Eylülde başlayacak 2. tur Kıbrıs müzakereleri öncesinde KKTC'de resmi temaslarda bulunacak.

- Davutoğlu, sırasıyla Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu, KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğini ziyaret edecek.

- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu kabul edecek ve ardından heyetler arası görüşmeye geçilecek. Görüşmeden sonra ortak basın açıklaması yapılacak.

- Davutoğlu, Talat'ın vereceği iftar yemeğinin ardından KKTC'den ayrılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Alpbach Ekonomi Forumu'na katılmak için Avusturya'ya gidiyor.

- Bağış, forum çerçevesinde, Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger ile görüşecek ve akşam saatlerinde de Türkiye-AB ilişkilerinin ele alınacağı panelde konuşacak.

7- Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ankara'da, TÜBİTAK, Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü ile MKEK arasında "Pilot Ölçekli Duyarsız Altyapı Projesi"nin imza törenine katılacak.

8- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Çin'deki temasları.

- Çağlayan: "(Çin Başbakanı Ven Ciabao'ya) Sayın Başbakanımızın iki ülke arasındaki ilişkilere, son gelişmelere ve bu konudaki hassasiyetlerimize dönük mesajını ilettim."

- "Çin Başbakanı'nın Sayın Başbakanımıza sözlü mesajlarını iletmek üzere gerekli notlarımı da aldım."

- "Sayın Cumhurbaşkanımızın 24-29 Haziran tarihleri arasında yapmış olduğu ve benim de hazır bulunduğum ziyaretin sağlamış bulunduğu atmosferin, yaşanan olumsuzluklara karşın sürdürülmesi konusunda Çin tarafının ciddi bir kararlılık içinde olduğunu da müşahede ettim."

9- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul Su Ürünleri Komisyoncuları Derneğinin "2009-2010 Su Ürünleri Av Sezonu"nun açılışına katılacak.

10- Şehitlerimizi uğurluyoruz...

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Güçlü'nün cenazesi Mersin, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Erkmen'in cenazesi de Ankara'nın Polatlı ilçesinde törenle toprağa verilecek.

11- Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, ağustos ayı ihracat rakamlarını, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki basın toplantısında açıklayacak.

12- DTP, Diyarbakır'da, "Onurlu Bir Barışa Evet" adını verdiği miting yapacak.

13- 2. Dünya Savaşının başlangıcının 70. yılı...

- Polonya'nın Gdansk kentinde savaş kurbanları için yapılacak anma törenine aralarında Almanya Başbakanı Merkel, Rusya Başbakanı Putin, Fransa Başbakanı Fillon, Britanya Dışişleri Bakanı Miliband, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jones'un da yer aldığı birçok yabancı ülke lideri ve üst düzey temsilcisinin katılması bekleniyor.

14- Dünya Barış Günü dolayısıyla yurt içi ve yurt dışında düzenlenen etkinlikler izleniyor.

15- Toplantı...Tören...Anlaşma...Protokol...

- Ankara Valisi Kemal Önal, "Emekliyiz, Gönüllüyüz" başlıklı sosyal sorumluluk projesiyle ilgili basın toplantısı yapacak.

- Işıklar Askeri Hava Lisesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılı törenle açılacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, NATO Hava Unsur Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Atilla Özler ile görüşecek.

- 78. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 9. Sinema Burada Festivali'yle ilgili basın toplantısı yapılacak.

- Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü törenle kutlanacak.

- Limak Holding, Siirt Botan Çayı üzerinde inşaatı süren Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali için Yapı Kredi ve Türkiye İş Bankası ile İstanbul'da kredi anlaşması imzalayacak.

- İzmir Ticaret Odası ile Vakıfbank arasında, üyelere uygun koşullu kredi sağlanması amacıyla protokol imzalanacak.

16- THK Genel Başkanı Yusuf Güngör: "Türkiye'nin yangın söndürmede kullandığı THK'ya ait 5 amfibik uçak var."

- "THK, 1985'ten beri yaklaşık 2 bin 500 yangına müdahale etti ve başarılı bir şekilde söndürdü."

- "Küresel ısınma nedeniyle yangın sayısı 5 yılda yüzde 100 arttı. Bu sene 165 yangını söndürdük."

- "Bugüne kadar 75 bin paraşütçü, 5 bin 500 de pilot yetiştirdik."

17- Yasak işe yaradı.

- Kapalı alanlarda sigara yasağının yaygınlaşması tiryakiye geri adım attırdı.

- 19 Temmuzdan itibaren restoran, kahvehane, kafe ve barların da yasak kapsamına alındığı Türkiye'de, temmuz ayında geçen yıla göre 552 milyon 240 bin 686 adet daha az sigara içildi.

18- TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden'den yatırımcılara davet:

- "Türkiye'de tarımsal üretimi artırmaya yönelik her türlü yerli, yabancı yatırıma açığız."

- "Arazi satmayı değil, içinde yüzde 50 ortak olacağımız, ortak yatırım istiyoruz. Yerli, yabancı fark etmez, gelsinler konuşalım."

19- 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 5 Eylül Cumartesi günü Estonya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı,hazırlıklarını Kayseri'de sürdürüyor.

- Ay-yıldızlılar, çalışmalarına Kadir Has Stadı'ndaki antrenmanla devam edecek.

- 3 futbolcunun katılımıyla Kadir Has Stadı'nda basın toplantısı yapılacak.

20- Futbolda 2009-2010 sezonu birinci transfer dönemi bugün sona eriyor.

- İkinci transfer dönemi, 4 Ocak-1 Şubat 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

21- Sezonun 4. ve son "Grand Slam" mücadelesi olan 129. ABD Açık Tenis Turnuvası, New York kentinde sürüyor.

22- İrlanda Cumhuriyeti'nde düzenlenen uluslararası turnuvaya katılacak 19 Yaş Altı (A) Genç Milli Futbol Takımı aday kadrosu, İstanbul'da toplanıyor.

23- İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki basın toplantısında, 2-17 Eylül tarihleri arasında Tayvan'da düzenlenen İşitme Engelliler Yaz Oyunları ile ilgili açıklamalarda bulunacak.

- Oyunlara katılacak 90 kişilik Türk sporcu kafilesi, Tayvan'a gidecek.

24- Daum'un gözdeleri Volkan Demirel ve Cristian...

- Fenerbahçe'nin şu ana dek yaptığı 9 resmi maçta da yalnızca Volkan ve Cristian 90'ar dakika sahada kaldı.

- Sakatlıklar nedeniyle yeni transferlerden Mehmet Topuz, 9 maçta yalnızca 38 dakika, Özer ise 6 dakika forma giydi.

- Deniz, Uğur ve Ali bu sezon ligde henüz forma giyemedi.

25- 26. Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası finallerine doğru...

- Bu yıl Türkiye'de düzenlenecek şampiyonaya Estonya ilk kez katılırken, İtalya ile Rusya 25. kez mücadele edecek.

- Geride kalan 25 şampiyonada 12 birincilik elde eden Rusya, en fazla şampiyonluk yaşayan ekip oldu. - Türkiye, 1967'den sonra şampiyonaya 2. kez ev sahipliği yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber