Hastalara görüntülü muayene dönemi başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2009 07:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türk Telekom'un Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri'yle ortaklaşa geliştirdiği Videofon Klinik hizmeti ile müşterilere tıbbi konularda rehberlik sağlanması ve risk faktörlerinin tespit edilmesi konusunda Videofon üzerinden profesyonel destek verilecek.

Türk Telekom, yeni hizmetiyle 10 bine ulaşan Videofon müşterilerinin sayısını artırmayı hedefliyor. İşbirliğinin duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısında, Türk Telekom Genel Müdürü Poul Doany ve Acıbadem Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar sistem hakkında bilgi verdi. Videofon Klinik hizmeti sayesinde müşterilere tıbbi konularda rehberlik sağlanması ve risk faktörlerinin tespit edilmesi konusunda Videofon üzerinden profesyonel destek verileceği açıklandı. Videofon müşterileri, her türlü sağlık sorunları hakkında anında danışmanlık alabilecekler, sağlık dünyasındaki güncel bilgiler ve gelişmeler ile nöbetçi eczane bilgilerine erişebilecekler. Videofon Klinik ile özellikle çocuklu ailelerin, yaşlıların ve kronik hastalığı olan kişilerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Videofon Klinik hizmetinden faydalanmak için Türk Telekom Videofon abonesi olmak gerekiyor.

Sistem şu şekilde işliyor: "Videofon kullanıcıları Türk Telekom'un 444 1 444 numaralı çağrı merkezini arayarak Videofon Klinik hizmetini onayladıktan sonra müşteri bilgileri Acıbadem Mobil Sağlık'a iletilecek. Daha sonra Acıbadem Mobil Sağlık, kayıtlı Videofon Klinik müşterisini arayarak sağlık bilgilerini sisteme kaydedecek. Böylece kronik hastalıkları olan kişiler, belirli dönemlerde medikal koçu olan doktor tarafından aranarak periyodik kontrol altında tutulabilecek. Hasta takibi hizmeti sadece Videofon abonesi olan kişiye ait olurken, kişinin aynı evde yaşayan yakınları da Videofon Klinik'in takip dışındaki diğer hizmetlerinden faydalanabilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber