TSK'da ilk kez mal beyanı yüzbaşı rütbesine indirildi

Haber Giriş : 13 Ocak 2005 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Özkök'ün talimatıyla TSK'daki tüm personel mal bildirimi yapacak. Daha önce generallerden istenen beyan ilk kez yüzbaşı rütbesine indirildi.

ORDUDAKİ yolsuzluk ve yolsuzluk soruşturmalarına el koyan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, TSK personelini mercek altına aldı. İşe, mal beyanından başladı. Buna göre, TSK personeli 7 Şubat 2005 tarihine kadar 3 sayfadan oluşan ?mal bildirim açıklama formu'nu eksiksiz doldurup verecek.

ÖNCEKİ yıllarda sadece generallerden istenen bu beyanın, bu yıl yüzbaşı, binbaşı, yarbay ve albaylardan da istenmesi dikkat çekti. Mal bildirimi yapacak personel forma, adını, rütbesini, sicil numarasını yazdıktan sonra üzerindeki malı, nakit parayı beyan edecek. Bunları nereden, hangi tarihte ve nasıl teslim aldığını açıklayacak.

PERSONEL, maaşının 5 katından fazla tutardaki tüm YTL, döviz, fon, hisse senedi ve mal varlığını bildirecek. Eğer borcu varsa, bunu bile sebebiyle birlikte beyan edecek. Beyan sadece personelin kendisiyle sınırlı olmayacak. Eşi ve çocukları üstüne kayıtla olan gayrimenkul ve menkulleri de vereceği beyanına yazmak zorunda.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber