75 yaşındaki doktora 80 yıl hapis istendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Eylül 2009 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da, 20 kadına yasa dışı olarak kürtaj yaptığı iddiasıyla tutuklanan Kadın Doğum Uzmanı 75 yaşındaki Ali Müftüoğlu ile tutuksuz sanık hemşire Hatice Dalfidan, sekreter Sevinç Öztürk ile izinsiz kürtaj yaptıran kadınların yargılanmasına 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Yaptığı her kürtaj için ayrı ayrı olmak üzere toplam 80 yıla kadar hapis cezası istenen Dr. Ali Müftüoğlu, rahatsızlığı nedeniyle jandarmanın kolları arasında geldiği mahkemede ağlayarak tahliyesini istedi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, geçen temmuz ayında yaptığı operasyonda yasadışı olarak kürtaj yapmakla suçlanan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Müftüoğlu ile 49 yaşındaki emekli hemşire Hatice Dalfidan ve 43 yaşındaki sekreteri Sevinç Öztürk'ü gözaltına aldı. Yaptıkları telefon görüşmesinde, kızlık zarının dikilmesi için ?tül perde', kürtaj için ?düğme' şifrelerini kullanan zanlıların, aralarında 14 yaşındaki kız çocuğun da bulunduğu 20 kişiye gebelik süresi 10 haftayı geçmesine rağmen 400 ile 1000 TL arasında para ile kürtaj yaptığı iddia ediliyor.

Polisteki sorgularının ardından Adliye'ye sevkedilen zanlılardan, Dr. Ali Müftüoğlu ile Hatice Dalfidan tutuklanırken, Sevinç Öztürk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dalfidan da daha sonra 2 bin TL kefalet karşılığı tahliye edildi.

Bursa 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde, ?çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', ?yasa dışı kürtaj yapmak' ve ?yasa dışı kürtaj yaptırmak' suçlarından her biri için ayrı ayrı olmak üzere toplam 80 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Dr. Ali Müftüoğlu, 12 yılı istenen Hatice Dalfidan ve kürtaj yaptıran 20 kadın ile birlikte 4 yıla kadar hapisleri talep edilen Sevinç Öztürk'ün yargılanmasına başlandı.

KÜRTAJCI DOKTOR AĞLAYARAK TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Duruşmaya rahatsızlığı nedeniyle jandarmaların kolları arasında güçlükle gelen Dr. Ali Müftüoğlu, yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Yaptığı kürtajların yasal olduğunu savunan Müftüoğlu, ağlayarak verdiği ifadesinde ?Hakim bey suçsuz yere cezaevindeyim. Çok rahatsızım. Artık cezaevi koşullarına dayanamıyorum. Kendimi aklamam için tahliyemi istiyorum. Beni buradan ne olur kurtarın? diyerek yalvardı.

Hemşire Hatice Dalfidan ve temizlik görevlisi Sevinç Öztürk'ün de suçlamaları kabul etmediği duruşmada izinsiz kürtaj yaptırdığı için ifade veren 23 yaşındaki N.E., ?Hamileliğimi öğrendikten sonra gittiğim doktorlar bana, süremin geçtiğini söyleyerek kürtaj yapamayacaklarını bildirdi. Tavsiye üzerine Dr. Ali Müftüoğlu'nun muayenesine gittim. Yaptığımız pazarlık sonucu 1000n TL'ye anlaşarak kürtaj yaptı. Şikayetçi değilim? dedi.

Mahkeme hakimi, duruşmayı ekim ayına ertelerken, tutuklu sanığın tahliye istemini kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber