Üst kurullardaki denetim personeli, denetime otobüs yerine taksi ile gidebilecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Eylül 2009 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murakıplar, denetime otobüs yerine taksi ile gidebilecek

Kamuda üst kurullarda çalışan ve denetim yapan personelin araç sorunu nihayet çözüme kavuştu.

Harcırah Kanunu'nda düzenleyici ve denetleyici kurum personeline ödenecek ulaşım giderlerine ilişkin usul ve esaslarda yapılan değişiklik sonrasında incelemeye giden personelin cebinden para çıkmayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK), Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kamu İhale Kurumu (KİK) ve TAPDK gibi kurumlarda çalışanların inceleme, ön araştırma, denetim veya soruşturmalarında taşıt kullanmaları halinde ulaşım masrafları karşılanacak.

Usul ve esaslarda değişiklik yapan düzenlemeye göre daha önce kapsam dışında kaldıkları için denetime gidecek araç bulamayanlar artık taksiye binebilecek. Bu kapsamdaki her türlü taşıtlara ilişkin ulaşım giderleri belge getirilmesi halinde ödenecek. Daha önce denetimlere otobüs veya kendi araçları ile gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden üst kurul yetkilileri, "Şimdi taksi ile de gidip gelme imkanına kavuşmuş olduk. En azından cebimizden denetime giderken para çıkmayacak." dedi. 10 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak usul ve esasların uygulanmasından sorumlu kuruluş ise Maliye Bakanlığı olacak.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada düzenleyici ve denetleyici kurumlarda görevli denetim personelinin görev mahalli içinde taşıt aracı sağlanamaması halinde kullanılan taşıtlara ilişkin ulaşım giderlerinin ödenmesine ait usul ve esasların yeniden belirlendiği kaydedildi. Açıklamada, "Yapılacak görevlendirmelerde geçici görev yerindeki konaklama yeri ile görev yeri arasındaki her türlü taşıtlara ilişkin ulaşım giderleri belgeye dayalı olarak görev süresince ödenir." ifadelerine yer verildi. Ancak inceleme, ön araştırma, denetim veya soruşturma kapsamı dışındaki geçici görevlendirmeler ile bu kapsamda olmakla birlikte kurumlarınca görev mahalli içinde taşıt aracı sağlananların ulaşım giderleri ise karşılanmayacak. ZAMAN

ERCAN BAYSAL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber