Görevden alınan vali Şarbak sinirlendi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Eylül 2009 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cami tuvaletlerindeki pisuvarları kaldırtan Ordu Valisi Ali Kaban, AKP Milletvekili Saffet Kaya'nın ?çekip gitsin' diye tepki gösterdiği Ardahan Valisi Selim Cebiroğlu ile oğluna iş isteyen şehit polis eşini azarlayan Rize Valisi Zekeriya Şarbak görevlerinden alındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesine Kaban, Şarbak ve Cebiroğlu merkez valiliğine getirildi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'nin valiliğine Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ardahan Valiliği'ne İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Tekmen, Ordu Valiliği'ne de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün getirildi. Bu arada açık bulunan Tokat Valiliği'ne de İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Şerif Yılmaz atandı.

Merkeze alınan Ordu Valisi Ali Kaban, camilerde bulunan pisuvarların kaldırılması için talimat vermişti. Bu nedenle büyük eleştiri alan Kaban, eşi Neriman Kaban'ın yardımda bulunduğu kişilerin isim listesinin valilik internet sitesinde deşifre edilmesi nedeniyle de tepki çekmişti.

Vali Cebiroğlu ise AKP Ardahan Milletvekili Kaya'nın tepkisini çeken isim olarak gündeme gelmişti. AKP'li Kaya, Cebiroğlu'na Ardahan'da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katılmadığı için sert tepki göstermişti.

Eski Rize Valisi Şarbak'sa geçen mayıs oğluna iş istemek için kendisine başvuran şehit polis eşi Aysel Dursun'u azarlamıştı. Aysel Dursun bunun üzerine Vali Şarbak'ı Başbakanlığa şikayet etmiş, Vali Şarbak ise, Dursun'un şehit eşi için, ?Trafik kazasında ölmüş. Hukuken şehit değil? açıklaması yapmıştı. Aysel Dursun'sa şehitlik madalyasıyla ve beratını göstererek ?Devlet neden bunları verdi?? diye isyan etmişti.

Görevden alındığını Ankara'da öğrenen Şarbak, dha muhabirinin sorusunu ?Hükümet verir-alır kardeşim. Söylenecek bir şey yok. Hiçbir açıklama da yapmıyorum, hiçbir şey de bilmiyorum? diyerek öfkeyle yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber