Sendikalar, Uzlaştırma Kurulu teklifini beğenmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2009 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Uzlaştırma Kurulunun memur maaşları için öngördüğü artışın memur ve emeklinin kayıpları nı telafi etmekten uzak olduğunu ileri sürdü.

Akay, yaptığı yazılı açıklamada, toplu görüşmelerde masaya oturan konfederasyonların, "Uzlaştırma Kurulu kararına tereddütsüz uyacaklarını söylemek suretiyle müzakere özürlü olduklarını bir kez daha kanıtladı klarını" savundu.

"Kurulun öngördüğü artışların memur ve emeklinin kayıplarını telafi etmekten uzak olduğunu" ve "kararın memur ve emekli kitlesinde yeni bir hayal kırıklığı yarattığını" iddia eden Akay, "konfederasyonların memur ve emekli kitlesinin hislerine tercüman olmak adına Uzlaştırma Kurulu yerine sokağı tercih etmeleri gerektiğini" ileri sürdü. Akay, şunları kaydetti:

"İcraatlarını kamu görevlisiyle başarmaktan başka alternatifi bulunmayan bir Hükümetin kamu görevlilerine üvey evlat muamelesi yapmasını anlamak mümkü n değildir. Hükümet, küresel güçlerin telkin ve tembihleriyle memur ve emekli kitlesini perişan etmekle önceki iktidarlardan hiçbir farkının bulunmadığını açıkça göstermiştir. Reel sektöre hazinenin kapılarını ardına kadar açan, memur ve emekliye sıkı sıkıya kapatan hükümet, bindiği dalı kesmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber