Kopan uzva 'özel' müdahale ücretsiz olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2009 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, "özel hastanelerin, sadece uzuv kopmalarında ücretsiz hizmet vermesi konusunda çalışma yürütüldüğünü" bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, 4 Eylülde müdürlük tarafından basın mensuplarına verilen iftar yemeğinde İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu'ya uzuv kopmalarıyla ilgili bir soru yöneltildiği hatırlatıldı.

Dokucu'nun, "Uzuv kopmalarında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) özel hastanelere ödediği ücretin yetersiz kaldığını, özel sektör ile kamunun bu alanda eş güdümlü çalışabilmesi için bu konuda SGK tarafından ödenen ücretin artırılması ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ve bunun için zemin hazırlandığını belirttiği" anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak, bir yanlış anlaşılma sonucunda haber 'Özel hastaneler ek ücret almaksızın hizmet verecek' şeklinde basın yayın organlarında yer almış ve tüm hizmet branşlarında buna yönelik bir altyapı hazırlandığı gibi algılanmıştır. Tüm sağlık hizmetlerini değil, sadece uzuv kopmalarını kapsayan bu açıklama ile ilgili yanlış anlaşılmanın düzeltilmesini bekleriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber