Hastalar, hastaneye gitmeden sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2009 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom ve Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri tarafından geliştirilen Videofon Klinik hizmeti ile özellikle ev ve iş kazaları geçirenlerle yaşlı hastalar hastaneye gitmeden sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.

Görüntülü telefon aracılığıyla Acıbadem Hastanesi doktorlarıyla görüşebilecek olan hastalar, her türlü şikâyetlerini buradan bildirebilecek.

Videofon müşterileri, her türlü sağlık sorunları hakkında anında danışmanlık alabilecekleri, sağlık dünyasındaki güncel bilgiler ve gelişmeler ile nöbetçi eczane bilgilerine erişebilecekleri Videofon Klinik Hizmeti'nden 444 0 TIP Videofon Klinik hattını arayarak herhangi bir ilave bedel ödemeksizin faydalanabilecek.

Acıbadem Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 7 gün 24 saat kesintisiz tıbbi danışmanlık hizmetinin sunulacağı Videofon Klinik ile özellikle çocuklu ailelerin, yaşlıların ve kronik hastalığı olan kişilerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Görüntülü konuşma teknolojisinden faydalanarak Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri hekimleriyle temasa geçebilecek olan Videofon müşterilerinin, her türlü sağlık sorunlarıyla ilgili danışma ve yönlendirme hizmeti alabileceklerini kaydeden Aydınlar, Videofon Klinik hizmetinden faydalanmak için Türk Telekom Videofon abonesi olmanın yeterli olduğunu söyledi.

Videofon kullanıcıları Türk Telekom'un 444 1 444 numaralı çağrı merkezini arayarak Videofon Klinik hizmetini onayladıktan sonra müşteri bilgileri Acıbadem Mobil Sağlık'a iletilecek. Daha sonra Acıbadem Mobil Sağlık, kayıtlı Videofon Klinik müşterisini arayarak sağlık bilgilerini sisteme kaydedecek. Böylece kronik hastalıkları olan kişiler, belirli dönemlerde medikal koçu olan doktor tarafından aranarak periyodik kontrol altında tutulabilecek. Hasta takibi hizmeti sadece videofon abonesi olan kişiye ait olurken, kişinin aynı evde yaşayan yakınları da Videofon Klinik'in takip dışındaki diğer tüm danışmanlık hizmetlerinden 7 gün 24 saat faydalanabilecek.

Türk Telekom'un aylık tüm vergiler dahil 19 TL karşılığında 3 bin dakika ücretsiz konuşma ve 12.90 TL karşılığında 150 dakika ücretsiz konuşma imkânı sunduğu paketlerinde, ücretsiz videofon kurulumunun yanı sıra ücretsiz bir adet de videofon görüntülü telefon verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber