Sular çekildi yağmacılar iş başında...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Eylül 2009 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'daki sel felaketi birçok yerin yıkılmasına büyük zarar görmesine neden oldu. Sel felaketinde en çok zarar gören yerlerden biri olan İkitelli'deki Basın Ekspres yolunda ise farklı bir telaş vardı?

Trafiğe kapatılan Basın Ekspres Yolu'nda sel nedeniyle yol kenarlarında bulunan birçok fabrikanın camlarının kırıldı. Fabrikanın ve satış mağazalarının malları ise yol kenarlarına saçıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yol kenarlarında toplanan yağmacılar, poşet hatta çuvalla olay yerine gelmişti. Yağmacılar vatandaşların hatta polislerin uyarılarına bile aldırmadı ve torbalarını doldurarak hızla olay yerinden uzaklaştı.

Polis 1 kişiyi yağma yaptığı gerekçesiyle gözaltına aldı. Bu kişinin arabasına da el konuldu.

Polisten, yağmaya karşı önlem

İSTANBUL(CİHAN)- Selin zarar verdiği bölgede herhangi bir yağmalama olmaması için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Ancak bazı malların kaçırılmasına engel olunamadı. Elinde bir bilgisayar monitörü bulunan çocuk, "Ben bunu buldum, monitörü satmayı düşünüyorum" dedi. Başka bir çocuk ise, "Hiçbirşey bulamadım" diye konuştu.

Yağışın etkili olduğu Basın Ekspres Yolu civarındaki fabrika satış mağazaları ve alışveriş merkezleri önlerinde bazı kişilerin yağmalama yapabileceğini düşünen güvenlik görevlileri, hemen olay yerine gelerek, tedbir aldı ve kişileri oralardan uzaklaştırdı. Bölgede bulunan ev eşyası satan bir şirkete ait depo, azgın sular nedeniyle patladı. Depodan etrafa yayılan eşyalar, bazı vatandaşlar tarafından yağmalanmaya başladı.

Öte yandan bölgede birçok vasıta sel sularının etkisiyle yollarda kaldı. Bazı araçlarda mahsur kalan vatandaşlar, bindikleri araçlardan kurtarıldı. Arabasının içinden canını zor kurtaran bir vatandaş ise, sabah 06.30 civarında işe gittiğini belirterek, "Bir anda üzerime sular geldi. Araba stop etti. Canımı zor kurtardım. Burada ilk ben kaldım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber