Programı uygulayacak öğretmendir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2009 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, eğitim programlarını öğretmenlere anlatmanın önem taşıdığını belirterek ''programlar ne kadar mükemmel olursa olsun, onları uygulayacak olan öğretmenlerdir'' dedi.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Tufan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim kapsamında İzmir Atatürk Lisesinde ''Ders Programları ve Ders Kitaplarının Tanıtımı'' konulu konferans verdi.

Eğitim sisteminde son 5 yılda önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Tufan bunların başlıcasının eğitim programlarının yeniden ele alınması ve yenilenmesi, ders programlarının yenilenen programa uygun hale getirilmesi olduğunu söyledi.

''Programlar ne kadar mükemmel olursa olsun, onları uygulayacak olan öğretmenlerdir'' diyen Tufan bu nedenle programların öğretmene iyi anlatılması gerektiği kaydetti.

Tufan, eğitim sisteminin 3 temel ögesinin öğrenci, öğretmen ve program olduğunu vurgulayarak ''hiçbir sistem onu işletecek insan kalitesinden daha üst bir kalite ortaya koyamaz. Program öğretmenden önemli olamaz. Program eğitim sisteminin anayasasıdır ve program iyi uygulanabilirse eğitim sisteminde başarıya ulaşılır'' diye konuştu.

Bilginin artık depolanmak için değil, yeni bilgi üretilmesi için kullanılacak olmasının okul, öğretmen, öğrenci ve veli rollerinin değişmesinin, yeni program ihtiyacı ortaya çıkardığına dikkati çeken Tufan ''günümüzde veliler çalıştığı için okullardan beklentileri de değişti. Kişilik eğitimi, vatandaşlık eğitimi, mesleğe hazırlık okullara kaldı, çünkü velinin zamanı yok. Eskiden 'Eti senin kemiği benim' diyen veli de kalmadı. 'Eti de benim kemiği de' anlayışı var artık'' dedi.

Tufan, uygulanan programla öğrencilere eleştirel düşünme, iletişim, araştırma sorgulama, bilgi teknolojilerini kullanma, girişimcilik ve Türkçe'yi etkili ve güzel kullanma becerisini kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Konferansta İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, Tufan'a teşekkür plaketi verdi.

Hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey ''Eğitimde Başarıyı Engelleyen Faktörler ve Başarısızlığın Nedenleri'', Dış ilişkiler Genel Müdürü İbrahim Özdemir ''Aktif Öğrenme'', Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Ruhi Kılıç ise ''Çoklu Zeka Kuramı'' konulu konferans verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber