35 bin kişiyle yarıştığı sınavı geçti, göçük altında kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Kilimli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında göçük meydana geldi. İki işçi, göçük altında kaldı. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Baş Temsilcisi Ethem Azaklıoğlu, işçilerin gece 00.00-08.00 vardiyasında çalıştıklarını anlattı.

Azaklıoğlu, "Sabah saatlerinde göçük olmuş. Yaklaşık 40-50 kişilik uzman kurtarma ekibi, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ocağın tavan kısmından 15 metrelik çökme meydana gelmiş. Göçükte kalan işçilerden 2006'da iş başı yapan Ali Ziya Kısaboyun ile bu yıl işe giren Caner Albuzlu'yu (30) kurtarma çalışmaları sürüyor.'' ifadelerini kullandı.

İŞE GİTMEK İSTEMEMİŞ: AYAKLARIM GİTMİYOR...

TTK Genel Müdürlüğü'nce açılan 3 bin işçi kadrosu için geçen yıl ekim ve kasım aylarında yapılan mülakata 35 bin 291 aday katılmıştı. Caner Albuzlu'nun da söz konusu sınava katıldığı ortaya çıktı. Mülakatta, uzunluğu 4 metreyi aşan maden direğini taşıması, kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandığı uygulamalı test edilen Albuzlu, 20 bin 814 kişinin katıldığı kurayı kazanarak işe girmeye hak kazanmış. TTK'de 1 Ocak 2009'da iş başı yapan Caner Albuzlu'nun, iş şartlarının ağırlığından yakınarak işe gitmek istemediğini söylediği öğrenildi. Evli ve 1 çocuk babası Albuzlu'nun akrabası Ratif Karaçelebi, dün Caner ile görüştüğünü belirterek, "Bana, (İş yeri şartları çok zor, hiç gidesim gelmiyor, ayaklarım geri gidiyor) diyordu. Ben de ona işine gitmesini, artık hiçbir yerde ekmek olmadığını söylemiştim. Şimdi böyle bir olayla karşılaştık, çok üzgünüz. Umarım ocaktan sağ çıkarılır. Umudumuzu koruyoruz.'' dedi. Maden ocağı önüne gelen Albuzlu'nun babası İsa, kardeşleri Ahmet, Şenol ve Erol'un ağladıkları görüldü. Maden işçileri, aileyi sakinleştirmek için çaba harcadı.

ABDULLAH KARABACAK ZONGULDAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber