Oğul Gökçek ?medya patronu' oluyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, 29 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'den Çankaya Belediye Başkanlığı adaylığı için kulis yapan küçük oğlu Osman Gökçek, kurduğu 4 internet gazetesi ve satın aldığı bir radyo ile medya sektörüne adım atıyor.

Aydınlıkevler Turgut Özal Bulvarı'ndaki 4 katlı bir binayı kiralayan Osman Gökçek, burayı ?medya merkezi? haline getirdi. Tasarım ve altyapı hazırlıkları tamamlanan, önümüzdeki günlerde yayın hayatına başlaması planlanan gazetelerin isimleri açıklanmazken, grubun lokomotifi olacak internet portalının adının ?Beyaz Gazete? olduğu öğrenildi.

Bazı internet gazetesi ve radyo sahipleriyle bir araya gelen Osman Gökçek'in, bilgi alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Melih Gökçek, yerel seçimler öncesinde, ?Aday gösterilmez veya seçilemezseniz bundan sonra ne yapacaksınız? sorusuna, ?Sizinle meslektaş olmayı düşünüyorum. Ben de o zaman medya patronu olurum. Ama şimdi medya patronluğu kolay, çok düşük ücretlere internette yayın yapan gazeteler kurarak habercilik yapabiliyorsunuz? yanıtını vermişti..

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan ?Başkan-Özgeçmiş? bölümündeki bilgilere göre, Melih Gökçek'in Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdiği, parlamento muhabirliği ve gazete temsilciliği yaptığı belirtiliyor. Ancak, Gökçek'in hangi gazetede parlamento muhabirliği ve gazete temsilciliği yaptığı belirtilmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber