Atanamayan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen atamaları için düzenlenen tören devam ederken bir grup Bakanlık önünde protesto gösterisine başladı.


- Mersin'de öğretmen adaylarından oturma eylemi
- Ataması yapılmayan öğretmenler Bursa'da eylem yaptı


Ataması Yapılmayan Öğretmeler Platformu'nun bazı üyeleri, ellerinde 'savaşa değil eğitime bütçe', 'hamdolsun atamalar teğet geçti' yazılı pankartlarla alkışlı ve ıslıklı protesto gösterisine başladı.

Grup, "Kadrolu atama istiyoruz", "Direne direne atanacağız" sloganları attı.

Grubun eylemi devam ediyor.


CHP, öğretmen atamalarını protesto etti

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyesi bir grup, öğretmen atamalarını protesto etti.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan CHP Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 20 kişi, bugün yapılan sınırlı sayıdaki öğretmen atamalarına tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Yücel Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün 15 bin 800 yeni öğretmenin atamasının yapıldığını belirterek, bunun yeterli olmadığını, atama bekleyen 200 bin genç öğretmenin yine bu öğretim dönemine işsiz olarak gireceğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) göreve geldiği 2002 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'nı hükümet ideolojisinin yayılması ve AKP yanlılarının devlet kadrolarına yerleştirilmesinin bir aracı olarak gördüğünü savunan Arslan, AKP yandaşı olmayan binlerce öğretmenin ise kadrolar boş olmasına rağmen dışarıda bırakıldığını ileri sürdü.

Yücel Arslan, çok zor şartlar altında ailesinin dişinden tırnağından artırdığıyla okutmuş ve okulunu başarıyla tamamlamış 200 binden fazla öğretmen adayının ihtiyaç varken atamasını yapmayıp ülkenin işsizler ordusuna katmanın Milli Eğitim Bakanı ve AKP Hükümeti'nin 7 yıllık icraatı ile örtüştüğünü söyledi.

Basın açıklamasının ardından CHP Gençlik Kolları üyeleri olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber