1 milyon 307 bin öğrenci dersbaşı yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 13:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlköğretimde anasınıfı ve birinci sınıflar için 2009-2010 eğitim öğretim zili bugün çaldı. Toplam 1 milyon 307 bin minik, birinci sınıfa 'merhaba' dedi. Ümitköy Göktürk İlköğretim Okulu'nda yeni eğitim öğretim yılının açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okula uyum programı kapsamında birinci sınıfa başlayanların bir hafta önce eğitime başladığını söyledi.

Tören öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çubukçu, Talim ve Terbiye Kurulu'nun kararıyla ilk dersin 'ayrımcılık' konusuna ayrıldığını belirtti. Amaçlarının özellikle temel insan hakları, hukukun üstünlüğü, toplumsal barışı ve birliği sağlayacak konunun işlenmesi olduğunu ifade eden Çubukçu, çocukların ayrımcılık düşüncesine karşı bilinçlendirilmesinin önemine değindi.

Toplumun dezavantajlı kesimleri başta olmak üzere azınlıklar, engelliler, kadınlara yönelik, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin yetişen; barışçıl, demokratik olgunluğa sahip gençler olmasını istediklerini anlatan Çubukçu, "Bu sebeple yetiştireceğimiz neslin temel felsefesini ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, barış içinde, milli birlik ve beraberliğimizi koruyacak bir düzenleme. Bu nedenle bu yıl konunun ilk dersin konusunun 'ayrımcılık' olmasını istedik." dedi.

Genelgenin demokratik açılım ile bağlantısının sorulması üzerine ise Çubukçu, "Böyle bir yorum yapılabilir. Benim ve hükümetimizin temel felsefesi bütün saydığım alanlarda temel olarak ayrımcılığa, böyle bir açılım öncesinde de bu yönde bir bakış açımızın olmasıydı. Bunlar kırmızı çizgilerimiz, bu partinin kurulduğu günden beri bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz. Demokratik açılım önemli bir açılım. Bu açılım çerçevesinde hepimiz, tüm bireyler olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Çubukçu, daha sonra yeni eğitim öğretim yılının açılış törenine geçti. Burada kendisine sunulan çiçekleri kabul eden Çubukçu, çocuklarla yakından ilgilendi. Bugün 1 milyon 307 bin çocuğun birinci sınıfa başladığını dile getiren Çubukçu, burada çocukların hem yeni şeyler öğreneceğini, hem de eğlenceli zaman geçireceğini ifade etti. Çubukçu, okul ne kadar çok sevilirse başarının da o kadar artacağını vurguladı.

Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Çubukçu, Göktürk İlköğretim Okulu'nun yanındaki bir anaokuluna giderken ağlayan bir çocukla karşılaştı. Çocuğa neden ağladığını soran Bakan, ilerde ne olmak istediğini de sordu. Çubukçu, başka bir çocuğun ise beslenme çantasına baktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber