Vali sıcaktan bunalan öğrencileri protokole aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 14:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, eğitim öğretim yılı açılışında sıcak havadan bunalan öğrencileri yanına çağırarak protokolde ön sıraya oturttu.

Mersin'de İlköğretim Haftası kutlamaları Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı. Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törenler Yenişehir ilçesindeki Barbaros İlköğretim Okulu'nda sürdü.

Buradaki törende protokol gölgelikli yerlerde kendilerine ayrılan yerlerini alırken minikler ise güneşte kaldı. Miniklerin güneşten rahatsız olduğunu gören Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise talimat vererek yanına çağırdığı öğrencileri protokolde ön sıraya oturttu.

Vali Aksoy törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekti. Eğitimin toplumda vazgeçilemeyecek en temel unsurların başında geldiğini anlatan Aksoy, Bu nedenle eğitimi her şeyin üstünde anlamlı ve önemli bir çalışma alanı olarak görüyoruz.'' dedi.

Mersin'de eğitimi daha üst noktalara çıkartmak için çaba sarf ettiklerinin altını çizen Aksoy, ''Okullarımızın donanımını daha iyi bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. Temel hedefimiz derslik başına öğrenci sayısını 30'a indirmek. Yapacağımız çalışmalarla teknolojiden bütün çocuklarımızın yararlanmasıdır. Mersin'de, okul çağında olup da okula gitmeyen hiç bir çocuk kalmayıncaya kadar çalışmalarımız sürecek." diye konuştu.

Son 3-4 yıl içinde okul çağında olup da okula gitmeyen 8 bin çocuğu okula kazandırdıklarını ifade eden Aksoy, "Vatandaşlarımızdan, bu durumda olan çocukların okula kazandırılması için gayret göstermelerini bekliyorum. Maddi durumum iyi olmadığı için okula gitmeme mazeretini kabul etmiyorum. Onların bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz ve karşılamaya da devam edeceğiz. Çünkü eğitim en temel haklardan birisidir ve bu eğitim hakkından hiç bir anne ve baba, çocuğunu mahrum bırakmamalıdır. Bütün çocuklarımızın okula kazandırılması ve okuma hakkından mahrum edilmemesi çok önemlidir.'' şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise kaliteli bir eğitim için modern fiziki ortamların şart olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Vali Aksoy, sınıflarda incelemede bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber