Mersin'de öğretmen adaylarından oturma eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Mersin'de KPSS'de yeterli puan almasına karşın ataması yapılmayan öğretmen adayları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı. Tepkilerini dile getiren göstericiler, açıkta bulunan tüm öğretmenlerin atamasının yapılmasını istedi.

GMK Bulvarı üzerinde yer alan Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi girişinde toplanan ve burada kortejler oluşturarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçen öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya da tepki gösterdi. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşün ardından grup adına konuşan, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu Sözcüsü Şehmus Özdemir, bugün öğretmen atamalarının yapılacağını hatırlatarak, ataması yapılanlar adına sevinçli olduklarını ancak atanması

yapılmayan 230 bin öğretmen adayı olarak da kendilerinin üzüntülü ve endişeli olduklarını söyledi. Şehmus Özdemir, bugün gelinen noktada Türkiye'deki mevcut eğitim politikalarının iflas ettiğini ileri sürerek, bu durumu tüm kamuoyuna duyuracaklarını ve hatta ülke sınırlarını da aşarak her yere ulaştıracaklarını, eylemlerini de sorunun çözüme kavuşturuluncaya kadar da süreceğini anlattı.

KPSS'ye katılan bir fizik öğretmeninin, söz konusu sınavda Türkiye birincisi olmasına karşın, fizik öğretmeni alımı olmadığı için atamasının yapılmadığına dikkat çeken Özdemir, "Bu yıl hiç mi fizik öğretmeni emekli olmadı? Hiç mi ücretli fizik öğretmeni yok. Nasıl olur da 1 tane bile fizik öğretmeni alınmaz? Düz liselerin birçoğu Anadolu Lisesi yapıldı ve 2. yabancı dil olarak Almanca okutuluyor. Ancak gelin görün ki bir tane bile Almanca öğretmeni alınmıyor. Bunlar sadece buzdağının görülen kısmı" dedi.

Açıkta bulunan tüm öğretmenlerin atamasının yapılması ve bunun yanında da öğretmen yetiştiren fakültelere ihtiyaca göre öğretmen adayı alınmasını talep eden Özdemir, ücretli öğretmenliğin de koşulsuz kaldırılarak, tüm öğretmenlerin kadrolu hale getirilmesini talep etti. KPSS'ye son verilerek, daha güvenilir bir sistemle öğretmen atamalarının yapılmasını gündeme taşıyan göstericiler, yapılan ortak açıklamanın ardından bir süre İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber