Polislerinde bulunduğu insan taciri çetesi çökertildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFGANİSTAN, Pakistan ve İran'dan getirdikleri kişileri 8 bin dolar karşılığında Yunanistan'a götürmek isteyen 3'ü polis 11 kişilik çete çökertildi. Fatih'te çeteye ait iki adrese yapılan baskında yurtdışına çıkarılmaya hazırlanan 78 mülteci de kurtarıldı.

Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Afganistan, Pakistan ve İran'dan kara yoluyla getirilen kişilerin insan tacirleri tarafından deniz yoluyla Yunanistan'a gönderilmek istediği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen polis, şüphelendiği kişileri teknik takibe aldı. 4 ay süren çalışmanın ardından aralarında 3 polisin de bulunduğu çete üyelerinin kimlikleri tespit edildi.

Savcılık talimatıyla Fatih Cerrahpaşa semtinde belirlenen iki adrese düzenlenen operasyonda yurtdışına çıkarılmayı bekleyen Afgan, Pakistan ve İran uyruklu 78 mülteci kurtarılırken 2 minibüs ve iki otomobile el konuldu. Soruşturma kapsamında liderliğini A.Ş.'nin yaptığı 11 kişilik şebeke de çökertilmiş oldu. Zanlıların arasında Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde görevli E.D, E.T ve B.B isimli polislerin de olduğu belirtildi. Polislerin şebekeye resmi evrak konusunda yardımcı oldukları öğrenildi. Yapılan sorgulamada Afganistan, Pakistan ve İran'da anlaşma sağlanan kişilerin tüm masrafları dahil 8 bin dolar karşılığında Yunanistan'a götürülmek üzere araçlarla İstanbul'a getirildiği ortaya çıktı. Polis memurlarına rüşvet, suçu bilip haber vermemek suçundan ve örgüt üyeliğinden işlem yapıldığı ifade edildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber