TCDD'den bayram için ek seferler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD, Ramazan Bayramı nedeniyle Eskişehir-Haydarpaşa arasında Yüksek Hızlı Tren (YHT) bağlantılı ek trenleri seferleri başlattı.

TCDD, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle artan yolcu talebinin karşılanabilmesi için Eskişehir-Haydarpaşa-Eskişehir arasında 18 Eylül 2009 tarihinden itibaren 22 Eylül 2009'da dahil olmak üzere 5 gün süreyle Yüksek Hızlı Tren bağlantılı 4 adet ek Bayram Ekspres treni sefere çıkardığını açıkladı. Buna göre, bayram süresince Ankara-Eskişehir-Ankara arasında günde 15 adet Yüksek Hızlı Tren, Eskişehir-Haydarpaşa-Eskişehir arasında ise ek Bayram Ekspres trenleriyle birlikte YHT bağlantılı 12 adet tren işletilecek.

Demiryolları'nın seferde olan trenler haricinde koyduğu ek Bayram Ekspres trenleri Eskişehir'den Haydarpaşa yönüne; saat 10.45 ve 14.50'te kalkacak. Ek trenler Haydarpaşa'dan Eskişehir'e ise saat 08.30 ve 15.20'de hareket edecek. Bu trenlere Eskişehir-Haydarpaşa-Eskişehir arasında Başkent Ekspresi'ne kesilen ücretlerin uygulanacağını açıklayan TCDD, Ankara-Haydarpaşa-Ankara arasında kombine taşıma ücret uygulamasına da devam edileceğini bildirdi.

Ayrıca, yolcu taleplerinin karşılanması için İzmir Mavi Treni, 9 Eylül Ekspresi, İç Anadolu Mavi Treni, Meram Ekspresi, Doğu Ekspresi, Çukurova Mavi Treni ve 4 Eylül Mavi Treni başta olmak üzere birçok trenin ilave vagonlarla kapasitelerinin artırılacağı duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber