OMÜ'de haksız not yükseltme iddiasına soruşturma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 21:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Yabancı Dil Eğitim Merkezi'nde (OYDEM) 2002- 2005 yıllarında yapılan ?Lisansüstü Yeterlilik Sınavları'nda haksız not yükseltildiği şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, sınavların yönetmeliğe uygun olarak yapılmadığı, başarısız not alan bazı öğrencilerin sınav notlarının haksız yere yükseltildiği iddiaları üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi.

Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için OMÜ öğretim üyesi ve OYDEM Müdürü Prof. Dr. Hasan Bolat'ın görevden alındığını belirten Prof. Dr. Ahmet Bulut, ?Şikayetler 2002 ile 2005 yılları arasındaki sınavlar için yapıldı. Ancak biz 2002 yılından bugüne kadar yapılan bütün sınav kağıtlarını tek tek inceliyoruz. Sistemde sistematik bir hata olup olmadığını kontrol ediyoruz. Soruşturma sonucuna göre gereken ne ise yapılacak? dedi

Görevden alınan OYDEM Müdürü Prof.Dr. Hasan Bolat ise sınavları komisyonun yaptığını belirterek, ?Ben dürüst ve namusuyla çalışan birisiyim. Notu yükseltilen kişilerle benim hiçbir yakınlığım yok. Komisyon sınavı yapmıştır ve uygulamıştır. İnceleme yapılıyor. Gerçek ortaya çıkacaktır. Burada yapılmak istenen beni görevden almaktı. Ancak hakkımı yasal yollardan arayacağım. İdare Mahkemesi'ne dava açtım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber