Öğretmenlerden, üniversiteye giden öğrencilerine burs

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Eylül 2009 21:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÇORUM'un İskilip Lisesi'nde öğretmenler tarafından oluşturulan fon aracılığıyla toplanan para, üniversiteyi kazanan öğrencilere burs olarak veriliyor. Okul Müdürü Hüseyin Hastaoğlu, ?Öğretmenler olarak kendi aramızda para toplayıp üniversiteyi kazanan öğrencilerimize burs veriyoruz? dedi

İskilip'te görev yapan 33 öğretmen, kendi aralarında para toplayıp üniversitede öğrenci okutuyor. 800 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü İskilip Lisesi'nde öğretmenler tarafından ?İskilip Lisesi Öğretmenleri Yardım Fonu' oluşturuldu. Ayda 50 TL veren öğretmenler, fonda toplanan parayı öğrencilere burs olarak dağıtıyor. İskilip Lisesi Müdürü Hüseyin Hastaoğlu, okullarından üniversiteyi kazananlara destek olmak için böyle bir yardım fonu oluşturduklarını belirterek, ?Bunu, 2003 yılında İskilip Lisesi Öğretmenleri Yardım Fonu adı altında kurduk. Fon sayesinde bu yıla kadar okuldan mezun olmuş ve üniversitede eğitim gören çok sayıda öğrenciye maddi destek sağladık. Ayrıca öğretmenlerimizin dışında hayırsever vatandaşlarımızda bize maddi anlamda destek oluyor? diye konuştu.

Yardım edilecek öğrencilerle ilgili çeşitli kriterler olduğunu söyleyen Hastaoğlu, ?Öğrencinin İskilip Lisesi mezunu olması ve okuduğu üniversitede devam zorunluluğu istenmektedir. Parasal yardım, öğrenciye okulunun bitimine kadar veriliyor. Geçen yıl üniversitede eğitim gören ve komisyon tarafından belirlenen 20 öğrenciye fon tarafından burs verildi. 50 TL'lik burslar her ay öğrencilerin banka hesaplarına yatırılıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber