Astsubaya internetten tatil rezervasyonu şoku

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Eylül 2009 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de, astsubay Seyit Koca, internetten tatil rezervasyonu yaptırdığı seyahat acentesinin 3 bin 150 TL'sini dolandırdığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Batman'da görev yapan astsubay Seyit Koca, geçen temmuz ayında, Antalya Side'deki bir otelde tatil yapmak için İzmir'de faaliyet gösteren bir seyahat acentesinin (e bay) internet sitesine girdi. Buradan bir otelde kalmak için, 3 bin 150 TL'yi belirtilen banka hesabına yatıran Koca, e-posta adresine gönderilen rezervasyon talep formunu da doldurdu. Günü gelince rezervasyon yaptırdığı otele giden Koca, yetkililerden aldığı cevapla şoke oldu. Rezervasyonunun seyahat şirketi tarafından iptal edildiğini öğrenen Seyit Koca, mağdur olup başka otelde tatilini geçirdikten sonra soluğu adliyede aldı.

Şirket hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Koca, ?Otele gittiğimde tur şirketinin benim ve ailemin rezervasyonunu iptal ettiğini öğrendim. Otelden rezervasyonun iptal edildiğine dair belgeyi aldım. Kendi çabamla başka bir otel bularak, tekrar para ödeyerek tatilimi yapmak zorunda kaldım. Şirket paramı geri göndermedi. Noterden ihtarname çektirmeme rağmen bana herhangi bir cevap verilmedi? diye konuştu.

Suçlamayla ilgili şirket yetkililerine ulaşılamazken, Seyit Koca, ?Benim gibi birçok kişi bu şekilde mağdur ediliyor. İnsanların tatillerinin zehir olmaması için bir an önce önlem alınması gerekir. Özellikle yaz aylarında ve bayram öncesi birçok kişinin parası bu şekilde dolandırılıyor. Adalet önünde cezalandırılmaları gerekirki bir daha insanların huzuruyla oynamasınlar? diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber