Çapkın'ın 245 adrese baskını aileyi dize getirdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Eylül 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet sözünü tuttu yüzler güldü

Cem Garipoğlu'nun 00.45'te polise teslim edilmesinin ardından İstanbul Valisi Muammer Güler, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 02.10'de basının karşısına çıktı. Toplantıda Güler'in yanında Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da yer aldı.

Yüzlerin güldüğü toplantıda Vali Güler, 'Devlet verdiği sözü tuttu' dedi. Güler, firari şüphelinin yakalanması için bugüne kadar çok yoğun çalışma yürütüldüğünü bildirdi. Güler, 'Tabii ki, burada yapılan sıkı bir takibin, yoğun bir izlemenin, çemberi daraltmanın getirdiği yoğun bir bekleme zorlama süreci de açıkça söz konusudur'' şeklinde konuştu. Güler, bu olayın kamuoyunda 'vahim, hunharca işlenmiş bir cinayet'' olarak bütün anne babaları ilgilendiren bir hadise olarak dikkati çektiğini söyledi. Güler, Başbakan başta olmak üzere, bu olayın takibi için çok özel talimatlar verildiğini de ekledi.

Çapkın'ın psikolojik harekatı dize getirdi

İKİ ay önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Hüseyin Çapkın'ın ilk işi Karabulut cinayetine el almak oldu. Hemen özel bir ekip kurdu. Teknik ve fiziki takipte bir sonuç elde edemeyen polis, Garipoğlu'nun çok sevdiği, aralarında anneanne, babaanne ve dedesinin de bulunduğu yakın akrabalarını gözaltına aldı. Bu durum zanlıyı derinden etkiledi. Cem'i yakalamak için Hüseyin Çapkın başkanlığında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tekin Akdoğan, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Ali Tuna ve Cinayet Büro Amiri Fahrettin Gönbe gecesini gündüzüne kattı. Son hamle olarak 4 gün içinde aile yakınlarına ait 245 adrese baskın düzenledi. Ve sonuç geldi.

Hepimizin yüreğini dağlayan bir olaydı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Garipoğlu'nun teslim olmasıyla ilgili 'Temennim odur ki adaletin yerini bulması hususunda önemli bir adım atılmış olur ve adalet yerini bulur'' dedi. Erdoğan, bu konuyu uluslararası arenaya taşıdıklarını ve şüphelinin 'Kırmızı Bülten'le aranır hale geldiğini de belirterek 'Bunun dışında psikolojik, sosyolojik boyutu neleri gerektiriyorsa bunlar bu arada yapıldı. Olay hepimizin ciğerini, yüreğini dağlayan bir olaydır' dedi.

En uzun gece

EMNİYET ve basın mensupları için dün gece hiç bitmedi.

İşte dakika dakika o baş döndürücü trafik.

22.00 Asayiş Şube Müdürlüğü'nde hareketlilik başladı. Cinayet masası dedektiflerinin araçları şubeden peş peşe çıkış yaptı.

00.45 Cem Garipoğlu Bahçelievler'de avukatıyla birlikte polise teslim oldu.

01.10 Garipoğlu'nun içinde bulunduğu otomobil sivil eskortlarla birlikte Asayiş Şubesi'ne girdi.

02.05 Cem'in yakalandığı haberleri televizyonlarda son dakika olarak verilmeye başlandı.

02.10 Vali Muammer Güler basının karşısına çıkarak Cem'in yakalandığı haberini doğruladı.

02.30 Cem, Şişli Etfal Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürüldü.

04.30 Avukatı Aytekin Kaya, müvekkili Garipoğlu ile görüştü.

06.30 Cem Garipoğlu 18 yaşından küçük olduğu için Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

10.30 Garipoğlu, şubeden polis yeleği giydirilerek dışarı çıkartıldı.

10.40 Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü.

11.00 Garipoğlu Gülhane'de bulunan Çocuk Suçları Mahkemesi'ne getirildi.

19.00 Tutuklanması istemiyle

İstanbul Adliyesi'nde nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

22.00 Mahkeme tutuklama kararı verdi.

23.40 Cem Garipoğlu geniş güvenlik önlemleri altında kalabalık bir konvoyla getirildiği Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber