Üniversite içinde kaza 2 öğrenci öldü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Eylül 2009 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde kayıt yenileme işlemi yapan öğrencileri taşıyan kamyonet kampus çıkışında mucura kapılıp takla attı. İki öğrenci öldü, 6'sı yaralı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Mühendislik Fakültesi'nden 8 öğrencinin, İzmir'den kayıt yenilemek üzere üniversiteye geldi. İşlemler bittikten sonra öğrenciler aynı fakültede öğrenci olan ve 35 K 02316 plakalı kamyoneti kullanan Erkan Yıldırım ile birlikte yola çıktı. Kamyonet Muradiye Kampusu çıkışında mucura kapılıp takla attı. Gökay İşler (22) ve Erdem Alagöz (26) hayatını kaybederken, Mustafa Soysal (21), Şerif Salmanoğlu (21), Galip Yılmaz (21), Tansu Kundakçılar (22) ile Uğur Erdem (20) yaralandı.

AİLELERE NE DİYECEĞİZ

CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş ise mevcut ödenekle ve imkanları dahilinde ancak güvenlikle ilgili önlemleri alabildiklerini belirterek, ''Trafik düzenlemesi yapılırken bize soran olmadı. Öğrencileri böyle hazin şekilde kaybetmekten üzüntü duyduk. Ailelerine nasıl haber vereceğimizi bilmiyoruz. Ama yol sorununun bir an önce çözümlenmesini istiyoruz'' dedi. CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Güzel ise görgü tanıklarının kamyonetin çok hızlı seyrettiğini, yolun yokuş ve mucur olması yüzünden takla attığının görüldüklerini, bazı öğrencilerin yola savrulduğunu anlattığını belirtti.

Ahmet ÜNSAL/MANİSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber